Mandag, 25. april 2016 - af Lisbeth Grube

TILLYKKE: ABBA-Björn fylder 71 år

björn ulvaeus

Björn Ulvaeus.

Foto: AOP
ABBA’s musikalske superstjerne Björn Ulvaeus fejrer fødselsdag mandag.

”Thank you for the Music” – anderledes kan man ikke udtrykke det, når ABBA-stjernen Björn UIvaeus har fødselsdag. Den verdensberømte komponist fylder mandag 71 år, og der er stadig masser af musik i den svenske sangskriver.

Björn Ulvaeus blev født i Göteborg, hvor han voksede op med musikelskende forældre. De gav Björn en guitar i gave, da han fyldte 11 år - og så var knægtens skæbne beseglet.

Han mødte ABBA-kompagnonen Benny Andersson i 1966, og de to begyndte at skrive sange sammen. I 1969 forelskede Ulvaeus sig i sangerinden Agnetha Fältskog, mens Benny faldt for Anni-Frid Lyngstad, og firkløveret opdagede, at de kunne noget sammen musikalsk. ABBA var født, og det store gennembrud kom med megahittet ”Waterloo”, som vandt det internationale Melodi Grand Prix i 1974. Herefter fulgte en perlerække af hits.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Björn bag musicals

Da ABBA senere blev opløst, begyndte et nyt kapitel for Ulvaeus, som fik succes med at skrive musicals med Benny Andersson, bl.a. ”Chess” og Mamma Mia!”. En musikalsk genforening af ABBA blev det aldrig til, men så sent som i januar var de fire svenskere samlet i Stockholm. Det skete til åbningen af ”Mamma Mia – The Party” – et restaurationskoncept, som netop Björn står bag.

Björn Ulvaeus er far til fire. Med Agnetha fik han en søn og en datter og med sin nuværende hustru, Lena Källersjö, har han to døtre.

Björn Ulvaeus og hans kone, Lena Källersjö.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden