Bent Fabricius-Bjerre fylder 91 år

Bent Fabricius-Bjerre

Bent Fabricius-Bjerre

Foto: Lars Horn
Bent Fabricius-Bjerre er forbilledet for enhver, der ønsker at leve livet - hele livet.

Bent Fabricius-Bjerre kunne snildt gå for at være en evighedsmaskine, hvis det ikke var, fordi han er så menneskelig. En lille senet skikkelse med evig sommer i øjnene. Tænk, i dag den 7. december fylder han 91 år, og han er ikke bare still going strong.., han er still running strong.

Altid på farten med nye musikprojekter. Og når han ikke sidder i bilen, ved flyglet eller i forretningsmøder, spiller han tennis med sine faste makkere, blandt andre Eddie Skoller, eller nyder samlivet med sin tredje kone, Camilla Arndt.

Udødelige klassikere

Melodimagerens betydning for den danske folkesjæl kan ikke undervurderes. Han har vævet lydtæppet til udødelige klassikere som tv-serien "Matador" og "Olsen Banden"-filmene. Bare for at nævne de mest indlysende. Der er så uendelig mange toner og melodier i hans produktion, at det vil føre for vidt at opremse bare en flig af det. Men selvfølgelig skal det med, at han i 1962 havde et verdenshit med "Alley Cat", der lå nummer syv på den amerikanske Billboard Hot 100-hitliste og indbragte ham en amerikansk Grammy.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Hit kommer og går og forgår, men "Alley Cat" havde mere end ni liv og har som så mange andre af Bent Fabricius-Bjerres melodier fået evigt liv som en evergreen.

Sans for forretning

Allerede i 1950 grundlagde han pladeselskabet Metronome, der senere blev til et filmselskab.  Også ejendomme har han haft den dygtiges held med at investere i. Bent Fabricius-Bjerre har nemlig lige så meget talent for tal som for toner og kunne for mange år siden have pensioneret sig selv som mangemillionær. Men et stille otium er ikke noget for dette kraftværk af en mand.

Tillykke med fødselsdagen, Bent Fabricius-Bjerre!

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden