TILLYKKE: Dorthe Kollo fylder 69

foto: AOP
Slagersangerinden kan synge sit hit ”Velkommen til verden” med sig selv i tankerne i dag. Det er nemlig 69 år siden, hun selv blev født på Frederiksberg.
Dorte Kollo - født Larsen – kom til verden 17. juli 1947, og har nu i en menneskealder været synonym med glad dansk topsang og schlager-musik.
 
"Gid du var i Skanderborg" og "Velkommen til verden" har mange herhjemme sunget med på gennem årene. Og gør det stadig i stor stil, når Kollo er ude og træde op. Stemmen fejler nemlig ikke noget, og som Dorthe Kollo for nyligt sagde til BILLED-BLADETs udsendte på Costa Del Sol, hvor hun underholdt pensionisterne i danskerklubberne:
 
- Jeg bliver bedre og bedre med alderen. Roligere og mere afslappet. Og ikke bange for at improvisere, hvis det bliver nødvendigt.
 
Kollo fik sin første pladekontrakt allerede som 9-årig i 1956. Singlen "Min piphans" udkom året efter. Selvom det måske ikke virker sådan, indrømmer Kollo dog, at hun har sat tempoet lidt ned. Det er slut med de månedlange turnéer i Tyskland. Hun nøjes med at plukke de bedste tilbud.
 

Kollos største succes

Privat nyder Kollo livet i Bremen sammen med sin fjerde ægtemand, skibsrederen Heiner Dettmar.
– Tænk, at vi har været sammen i 15 år. Det har jeg lige godt aldrig før præsteret. Mon ikke det er min største succes?, grinte hun til BILLED-BLADET i Spanien.
 
Kollo har været gift med operasangeren René Kollo, og fik med ham, på sin egen fødselsdag, datteren Nathalie i 1967. 
 
I 1983 blev hun gift med Bernd Klinkert. De fik datteren Jill. I 1996 sagde hun ja til filmproduceren Just Betzer og flyttede til Los Angeles. Det forhold holdt dog ikke, men i 2007 fandt hun roen, og kom godt i havn med skibsrederen Heiner Dettmer. 
 
BILLED-BLADET ønsker Dorthe Kollo tillykke med dagen.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden