Tirsdag, 15. marts 2016 — af af Casper Nielsen

TILLYKKE: Jørgen Olsen fylder 66 år

Foto: Lars H. Laursen
Den ene halvdel af "brødrene" - og ophavsmanden til ”Smuk som et stjerneskud” - Jørgen Olsen, kan i dag fejre sin 66-års fødselsdag.
Jørgen Olsen har fået hele Danmark til at synge med. Både på dansk og på engelsk ”Smuk som et stjerneskud” eller ”Fly on the wings of love”, som oversættelsen af superhittet hed, har udødeliggjort navnet Olsen i den europæiske musikhistorie. Sammen med brormand Niels ”Noller” Olsen fornyede de deres stjernestatus og har fløjet på gyldne vinger siden deres Eurovision-triumf i 2000. Og så skal man ikke glemme, at Olsen faktisk har deltaget i syv danske Melodi Grand Prix'er, de tre gange som solist. Første gang var i 1978 med sangen "San Francisco" der indbragte en flot anden plads. Året efter stillede han op med sangen "Dans, Dans, Dans", i 1980 hed bidraget "Laila", og efter pause på fem år vendte de tilbage i 1986 med "Fællessang i Parken" I dag kan Jørgen Olsen – der er storebror i Brødrene Olsen – fejre sin fødselsdag nummer 66.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Jørgen Olsen stadig i gang

Stadig med gang i sangbutikken, men også med pauser og plads til at nyde livet sammen med sin kone Lena. Jørgen Olsen er født i Odense, men flyttede som tre-årig med familien til København. Som 15-årig i 1965 dannede han bandet The Kids med sin bror og to kammerater. Han arbejdede som folkeskolelærer på Ordrup Skole til sejren i Eurovisionen i 2000. Men de har også indspillet Olsens sang ”Look up, look down” med Cliff Richard, hvis 75-års dag både Jørgen og Noller var med til at markere i London i 2015. - Noller og jeg er jo også angelsaksisk opdraget. Jeg er vild med engelsk tøj, har en engelsk cykel og kører Aston Martin, og vi er vokset op med Cliff og The Beatles og hele ”The british invasion”, sagde Jørgen Olsen dengang til BILLED-BLADET. - Cliff er en gentleman ud over alle grænser og sagde på et tidsunkt, at han faktisk var lidt misundelig på os på grund af vores Eurovisions-sejr. Så grinede jeg og sagde, at han da godt måtte få mit trofæ, hvis jeg fik indkomsten fra hans pladesalg, der er opgjort til 250 millioner solgte album, sagde Jørgen Olsen. Men han har også sagt, at Olsen brødrene er dem efter ABBA, der har tjent flest penge på at vinde Melodi Grand Prix. LÆS MERE: Da Jørgen Olsen blev bedstefar

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden