23. jul. 2016
Af Helle Skram de Fries

TILLYKKE: Nanna Lüders fylder 53 år

Nanna Lüders Jensen
Nanna Lüders Jensen
Foto: Jesper Sunesen
23. juli har sangeren Nanna Lüders, der fik folkeligt gennembrud med sangen ”Buster”, fødselsdag.

Hun har sunget mange vidunderlige ting, men sangen ”Buster” – fra filmen ”Busters Verden” - var den, der i 1984 for alvor gjorde hende kendt i hele landet. Sammen med sangen ”Afrika”. En sang, som Nanna skrev i forbindelse med en konkurrence, Røde Kors udskev i 1985 om at lave en pendant til den britiske velgørenhedssang ”Do They Know it’s Christmas”.

Nanna Lüders Jensen vandt konkurrencen, og ”Afrika” blev indspillet med en række af 1980’ernes stjerner som blandt andre C.V. Jørgensen, Sanne Salomonsen, Anne Dorte Michelsen, Flemming ”Bamse” Jørgensen, Lars H.U.G., Søs Fenger, Steffen Brandt og, naturligvis, Nanna selv.

Og alt overskud gik til Afrika.

Små blå breve

Sangen blev i øvrigt genindspillet, da den havde 25-års fødselsdag i 2010 med nogle af de samme og nogle nye kunstnere – og med samme gode formål.

Nanna Lüders Jensen har lavet mange andre skønne sange og udgivet diverse soloalbum. Blandt andre ”Fannys Hjerte” og ”Små Blå Breve” – og i 2011 ”Nødigt, men dog gerne”.

Nannas store sorg

I en alder af 45 år oplevede Nanna Lüders den store storg at miste sin kæreste, guitaristen og produceren Hilmer Hassig.

På vej hjem fra en fest på Frederiksberg blev han påkørt og dræbt af en taxa.

Fra et tidligere forhold, ægteskabet med Niels Rasmussen, har Nanna Lüders Jensen datteren Freja, der er født i 1999.

Nanna Lüders Jensen har været ude for mange udfordringer i sit liv, men har gang på gang bevist, at hun en stærk kvinde, der er parat til at kæmpe for sin sag – og rejse sig op igen.

LÆS MERE: Hårdt prøvet Nanna Lüders ramt af kræft

Læs mere om: