27. jan. 2018
Af Pernille Moe

TILLYKKE: Povl Dissing fylder 80 år

Povl Dissing
Povl Dissing
Foto: AOP
Den folkekære visesanger runder et skarpt hjørne i dag, hvor han fylder 80 år - og så har han fået hørelsen tilbage.

Povl Dissing har i flere årtier lavet musik, som danskerne har sunget med på. Hvem har ikke sunget: "Om lidt er kaffen klar..."

Den folkekære visemager har udgivet mere end 25 albums, leveret flere ørehængere som "25 minutter endnu" og "Svantes lykkelige dage", er optaget i Kulturkanonen og har flere sange med i Højskolesangbogen.

Povl Dissing Mistede hørelsen

Selvom troubadouren til TV 2 har udtalt, at det er ganske udramatisk at fylde 80 år, så har det senest år været et af de hårdere for den nu 80-årige Povl Dissing.

Under en ferie sidste år i februar i Spanien faldt Dissing og slog hovedet mod et hårdt stengulv. Det resultarede i flere måneders indlæggelse og en hørelse, der forsvandt.

- Det var slet ikke til at begribe, at jeg muligvis ikke ville få hørelsen igen. Det går ikke rigtig med en musiker, der ikke kan høre, siger Povl Dissing til TV 2.

Fik ny kunstig hørelse

Det er ikke mere end 14 dage siden, Povl Dissing fik hørelsen tilbage - en kunstig hørelse. Dissing har fået indopereret et avanceret høreapparat, som svært hørehæmmede og døve kan få.

Læs mere om: