7. jul. 2016
Af Niels Burgos

TILLYKKE: Ringo Starr fylder 76

Ringo Starr
Ringo Starr
Foto: All Over
Trommeslageren fra de legendariske The Beatles er for længst kommet ind i de voksnes rækker - men drømmer stadig om en bedre og mere fredfyldt verden.

Ringo Starr hed egentlig Richard Starkey - men det har de fleste for længst glemt. Det var nemlig som den energiske mand bag trommerne i de legendariske The Beatles, han blev kendt over hele kloden. Og da havde han ændret sit navn til Ringo Starr - eller slet og ret: Ringo.

Ringo havde en svær barndom med sygdom og langvarige hospitalsindlæggelser - og begyndte sin karriere langt fra musikken. Nemlig med en ansættelse ved British Rail - de britiske statsbaner. Men musikken rykkede, og i 1957 startede han sit eget band. Og det var først i 1962, han blev hentet ind som trommeslager i de relativt nystartede The Beatles.

Her fik han fast plads bag trommerne - og for generationer af teenagepiger var han derefter en konstant del af diskussioner om, hvorvidt man var til Paul, John, George eller Ringo.

https://imgix.billedbladet.dk/8.19410763.jpg
Foto: All Over

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Ringo er bedstefar til syv

Efter opløsningen af The Beatles har han lavet adskillige soloprojekter.

I 1980 giftede han sig med skuespilleren Barbara Bach - og Ringo er i dag bedstefar til syv børnebørn.

Fødselsdagen fejres helt i Ringos ånd. Han har aldrig mistet troen på, at verden kan blive et bedre sted - så han og Barbara meddeler, at de fejrer fødselsdagen ved den årlige "Peace and Love"-fest foran Universal Records i Los Angeles sammen med familie og venner.

https://imgix.billedbladet.dk/7.07782381.jpg
Ringo Starr, Barbara Bach
Foto: All Over

Læs mere om: