Onsdag, 30. december 2015 — af John Lautrup

TILLYKKE: Sanne Salomonsen fylder 60 år

Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen
Foto: Hanne Juul
Danmarks rockikon nummer ét, Sanne Salomonsen, runder et skarpt hjørne.

Sanne Salomonsen har i årevis været hele Danmarks rockmama, og nu har hun også alderen til at være vores alle sammens rockgrandmama. Hun fylder 60 år onsdag, og i 40 af årene har hun været helt fremme i forreste geled på den danske musikscene.

I de senere år er hun dog rykket en anelse tilbage i rækkerne, men hun står der stadig. Stærk, stolt og sprængfyldt med den energi, som hun alle dagene har sendt sin stemme ud over rampen med. At hun gør det er i sig selv et mirakel, eftersom en blodprop i hjernen kunne have endt det hele i 2006. Men hun overlevede og fik i et langt, sejt træk kæmpet sig tilbage til det, hun elsker allermest: At synge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danmarks kvindelige rockikon

Hendes comeback-album "Unico" med hittet "Taxa" fra 2009 blev en stor succes og bekræftede den position, hun havde tilsunget sig op gennem 70'erne, 80'erne, 90'erne og nullerne: Sanne Salomonsen var, er og vil altid være det kvindelige rockikon i Danmark.

Hun gjorde første gang opmærksom på sig selv som medvirkende i musicalen "Hair" i starten af 70'erne og fik dengang tilnavnet "Lille Sanne Superstar". Det blev startskuddet til en lang og omskiftelig karriere som både solist og sanger i grupper som Sneakers og Anne Linnet Band. Det vil føre for vidt at opremse alle hendes meritter, men nævnes skal det også, at hun gjorde det glimrende som skuespiller i Ole Roos-filmen "Forræderne" fra 1983, hvor hun havde den kvindelige hovedrolle.

Mænd og musik

Mænd har det naturligvis ikke skortet på for en rigtig rockmama. To af dem har hun været gift med. Bassisten Bo Stief og den svenske guitarist, Mats Ronander, med hvem hun har sønnen, Victor Ray. Blandt de øvrige indtog Thomas Eje kortvarigt en plads som hendes kæreste.

Mænd og musik. De første er hendes privatsag. Det andet er vores alle sammens. Og der er kun at sige tak for alt, hvad hun har givet os.

Kæmpestort tillykke med de 60 år til Sanne Salomonsen.

Se billeder fra Sannes karriere i galleriet herunder:

GALLERI: Sanne Salomonsen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden