Tina Dickow: Jeg bliver boende i Island

Tina Dickow og manden Helgi Jónsson.

Tina Dickow og manden Helgi Jónsson.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Sangerinden har omsider fundet ro i Reykjavik med mand og børn.

Rastløsheden har altid drevet sangerinden Tina Dickow rundt i verden, men nu har hun slået sig solidt ned i Island. Med mand, to børn og lydstudie i kælderen. Og Tina har planer om at blive boende højt mod nord, fortæller hun i et interview med Berlingske.

- Jeg har fundet en ro her – også i mig selv – som er helt unik. Men det er ikke kedeligt. Her er også en vildskab, det hele bobler under overfladen, bogstaveligt talt, og den vildskab bidrager på en eller anden måde til roen. Jeg har fundet en energi her, som matcher min egen, siger Tina til avisen.

Hun bor i Reykjavik med musikermanden, Helgi Jónsson, som begyndte at spille i hendes band for fire år siden. Dengang havde hun turneret alene og var ved at være træt af sine egne sange, men Helgi gav hende magien ved musikken tilbage. Efter en uge som kærester i Island, begyndte de at kigge efter hus, og i dag er de gift og bor i et lille hus med udsigt over vandet, vulkanen og fiskerbådene. Sammen har de Emil på to år og Jósefina på seks måneder, og alt har ændret sig for TIna.

- Vi har salat i haven. Det er jo ren Bonderøven. Og ret chokerende for et menneske, der har rejst så meget som mig. Men jeg nyder at gøre verden lidt mindre, end den har været et stykke tid – at have vores eget lille økosystem, siger Tina og tilføjer smilende:

- Jeg skal jo have lært at strikke.
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden