Mandag, 10. november 2014 - af Hanne Rask

Tina Dickow kåret til Danmarks bedste sangerinde

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Sangerinden fik flest stemmer i en afstemning lavet af Søndagsavisen.

Mere end 1.000 læsere af Søndagsavisen er blevet spurgt, hvem der ifølge dem er Danmarks bedste sangerinde, og med et pænt spring ned til de sekundære pladser ligger Tina Dickow ganske overbevisende øverst på favoritlisten.

Hun vinder med 13 procent af stemmerne over konkurrenterne Lis Sørensen, Marie Key og Birthe Kjær, der ligger helt tæt i kapløbet om de følgende pladser. Førstepladsen går dog ubetinget til Tina Dickow, der ifølge avisen er ”helt vildt stolt” over, at flest danskere har peget på hende som Danmarks bedste sangerinde.

Fortæller historier med musikken

- Jeg går ekstremt højt op i, at det, jeg skriver, skal være vedkommende for lytterne og fortælle nogle historier, der er større end mit eget lille liv, fortæller Tina Dickow, der er bosat på Island, hvor hun i år både er blevet gift og har fået barn nummer to.

Blandt de 15 danske sangerinder, der var i spil, har følgende ti fået flest stemmer:  Lis Sørensen bliver nummer to på listen med 8 procent af stemmerne, og lige efter følger Marie Key og Birthe Kjær på en delt 3.-4. plads. De får begge 7 procent af stemmerne. Sanne Salomonsen deler 5.-6. pladsen med Medina, de to sangerinder får begge 6 procent af de afgivne stemmer.

Anisette, Caroline Henderson og Anne Linnet får alle 5 procent af stemmerne, og på tiende pladsen ligger Hanne Boel med 4 procent.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden