1. okt. 2018
Af Niels Burgos

Tusindvis af danskere i mindeoptog for Kim Larsen

Kim Larsen - her ved Samsø Festivalen i 2011
Kim Larsen - her ved Samsø Festivalen i 2011
Foto: Claus Poulsen
Der er planlagt store optog til minde for Kim Larsen i både København, Odense og Aarhus. Med musik, sang og fadøl. Helt i Kim Larsens ånd.

Danmark er endnu ikke landet på benene efter den triste nyhed om Kim Larsens død. Radiobølgerne har båret hans musik ud i æteren næsten i døgndrift, og de fleste har kunnet tale med om en Kim Larsen-sang, som har betydet noget ganske særligt for dem.

Selve afskeden med Kim Larsen foregår efter Kims eget ønske i absolut stilhed, men en række danskere mener, at vi alle skal have mulighed for at sende en sidste hilsen til manden, der på så mange måder kom til at præge de sidste mange års danske musik.

Kom med guitar og lydanlæg

I København er der planlagt et optog fredag den 5. oktober i bydelen Christianshavn, hvor Kim Larsen og Gasolin' havde deres musikalske rødder. På Facebook skriver arrangørerne:

"Optoget starter d. 5. oktober 2018 kl. 18.00 fra Sofiegården (Sofiegade 1, 1418 København K) med rute over Langebro, ned ad Farvergade med slut på Drop Inn (Kompagnistræde 34, 1208 København K).

Del opslaget, og inviter så mange som muligt, lad os holde en kæmpe hyldestfest, ALLE ER VELKOMMEN, store som små, med guitar på ryggen eller lydanlæg, lad os holde en dag på ægte Larsen-manér!

Det er et område, som Kim Larsen har begivet sig meget rundt i. I Sofiegården hang han ud som ung, og her trak han og resten af "gasserne" en hestevogn med deres musikudstyr over Langebro til Farvegade 10, hvor deres øvelokale lå. Drop Inn ligger lige ved siden af, og her er de mere end villige til at skænke en eller to øl efter optoget."

Langt over 20.000 har indtil nu vist interesse for at deltage.

En fadøl i godt selskab

I Odense, hvor Kim Larsen boede de sidste mange år af sit liv, er der også planlagt et optog til minde om Kim Larsen.

Det officielle optpog starter fredag den 5. oktober kl.18 i Munke Mose. Herefter gøres der stop på Flakhaven med en lille koncert, og optoget slutter af ved Lørups Vinstue, hvor det vil være muligt at få en fadøl eller to i godt selskab. Arrangørerne fortæller, at "alle er velkomne. Store som små. Unge som gamle. Alle hyldester er velkomne, om du så selv har en guitar med og giver et nummer. Optoget afventer endelig godkendelse af Fyns Politi og Odense Kommune, hvilket vi forventer vil ske i løbet af mandag den 1. otkober."

I Aarhus går planerne på en mindekoncert, som skal afholdes på Store Torv kl. 18 - og arrangørerne opfordrer til, at man følger opdateringerne på Facebook.

Læs mere om: