6. mar. 2022
Af Marie Krakau

Væsentlig detalje springer Grand Prix-ekspert i øjnene: Det er meget bemærkelsesværdigt

REDDI, vindere af Danmark Melodi Grand Prix 2022. 
REDDI, vindere af Danmark Melodi Grand Prix 2022.
Foto: Dan Mariegaard
En væsentlig detaljer sprang Grand Prix-ekspert i øjenene, da Dansk Melodi Grand Prix løb af stablen lørdag aften.

Det blev pigebandet REDDI, der efter en tæt finale mod Conf3ssions og Josie Elinor & Jack Warren, løb med sejren ved Dansk Melodi Grand Prix 2022.

BILLED-BLADETs Grand Prix-ekspert Julie Lund Rosenfeldt Isen, der tidligere har været en del af DRs Grand Prix-jury, fulgte tæt med i konkurrencen, og et særkende ved de tre finalister, der til sidst kæmpede om trofæet, springer hende i øjnene:

- Der var otte sange i aftenens grand prix-finale – fem på dansk og tre på engelsk – og det er bemærkelsesværdigt, at det var de tre engelske sange, der gik videre til den afgørende runde, siger Julie Lund Rosenfeldt Isen, der uddyber, hvad årsagen kan være til. at de engelsksprogede sange endte med at feje de danske af banen:

- Sangene på engelsk er jo åbenlyst mere internationale, og noget tyder på, at folk gerne vil se det færdige ”resultat”. Når en sang er på dansk, skal den jo muligvis oversættes før Eurovision-finalen, og så er det jo svært at vide, hvordan sangen ender med at blive.

Derfor blev det REDDI

Men hvorfor endte det så med at blive REDDI og deres sang “The Show”, der fik flest stemmer i sidste ende?

- ”The Show” vandt, fordi den har den klassiske danske grand prix-lyd – den lyder meget som den slags sange, som Danmark før har sendt til Eurovision. Det er en god popsang, som man hurtigt kan synge med på og danse med til – og REDDI præsenterer sangen rigtig godt og har masser af god energi på scenen, siger Julie Lund Rosenfeldt Isen.

Chancerne ved Eurovision

På trods af sangens appel til det danske Grand Prix-publikum, ser BILLED-BLADETs ekspert også udfordringer for REDDI, når de til maj skal forsvare de danske farver i Italien ved Eurovision:
- Hvis man skal have de lidt kritiske briller på, er sangen måske lidt for safe og lidt for forudsigelig. Den slags sange klarer sig ikke altid så godt til Eurovision nu til dags. Sangene skal gerne overraske lidt og have noget kant for at komme helt til tops i den europæiske finale. Så selv om det er en god popsang, så kunne jeg godt frygte, at den vil drukne lidt i Eurovision Song Contest. Men jeg vil heller ikke dømme den helt ude, så lad os krydse fingre for en dansk finaleplads til maj.

Vi må væbne os med tålmodighed og se, hvordan det går REDDI og Danmark, når Eurovision Song Contest skydes igang i Torino d. 10. maj.

Sidste år gik det danske bidrag Fyr og Flamme med sangen “Øve Os På Hinanden” ikke videre fra semifinalen.

Læs mere om: