Vennernes tårevædede farvel til Bamse

De 4600 fremmødte fans tog en flot afsked med Flemming Bamse Jørgensen.
De 4600 fremmødte fans tog en flot afsked med Flemming Bamse Jørgensen.
Foto: Niels Henrik Dam
De 4600 billetter til mindekoncerten for Bamse blev revet væk, og der blev grædt mange tårer, da fans og familie sagde farvel.

Helt i Flemming Bamse Jørgensens ånd blev der drukket fadøl, spist pølser og grædt tårer, da 4.600 fans og familie sagde farvel på den 64-års fødselsdag, Bamse desværre ikke selv nåede at opleve.

10 forskellige kunstnere plus Bamses AllStarskor optrådte ved koncerten, hvor især vinderkoret fra 2009 fik tårerne til at trille både hos sig selv og de mange publikummer.

Deres optræden og afskedsord til Bamse fik også tårerne frem hos Flemming Jørgensens meget berørte enke, Käte, der havde frabedt sig at blive fotograferet.

- Det er umuligt at sige farvel, så vi siger "Vi ses Bamse", lød det grådkvalt fra koret.

Farverigt farvel

Alle optrædende kunstnere fremhævede, hvor fantastisk et menneske Bamse var, og hvor meget han har betydet for dem.

En af dem var Jacob Haugaard, der havde valgt at trække i et vældig festligt gult jakkesæt med Mickey Mouse-tryk.

- Ja, ja, der skal ikke skrues ned for blusset. Det ville Bamse ikke bryde sig om, lød det fra Jacob Haugaard, der har kendt Bamse i mange år.

- Han var selvlært, og jeg har gennem årene kigget meget efter, hvordan han gjorde. Han var en stor kunstner og et fantastisk menneske. Jeg var chokeret over nyheden om hans død. Det er et stort tab både for hans familie og for branchen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden