23. apr. 2014
Af af Dorte Quist

VIDEO: Den fantastiske Eurovision-scene er afsløret

Scenen ved Eurovision Song Contest 2014.
Scenen ved Eurovision Song Contest 2014.
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Efter måneders hemmelighedskræmmeri viste DR i dag den enestående scene frem, hvor det internationale Melodi Grand Prix skal foregå.

DRs scenografi-afdeling har altid haft ry for at kunne sætte de fleste andre TV stationer til vægs, når de gik all-in på at skabe et flot show. Men noget tyder på, at de denne gang har overgået både sig selv og alle andres forventninger.

Ved et lille arrangement onsdag eftermiddag blev den meget hemmelige og meget dyre Eurovision-scene til maj måneds musikshows endelig afsløret, og det er mildest talt ikke for meget at sige, at ingen af de inviterede blev skuffet.

Efter at tre søjler midt i salen under stor medieståhej er blevet fjernet, er der opstået et meget stort og meget højt rum, som med den allernyeste lydisolering og en fuldstændig fænomenal scene lover rigtig godt for de store shows ved det internationale Melodi Grand Prix i maj.

Et fantastisk lysshow

Scenen består af tre elementer. En enorm kubus inddelt i mindre felter dominerer scenen. I alle kubens felter kan der vises video eller grafik. Bagved er det vildeste og nyeste lysshow som tænkes kan, og allerbagerst er en enorm LED-skærm, som går i hele hallens bredde.

Tilsammen kan disse tre elementer skabe alle de universer og lys-tricks. man kan forestille sig. Under fremvisningen fik alle i salen en lille smagsprøve på det lysshow, der skal vises under fremførelsen af fire af de 37 medvirkende landes sange, og allerede på mandag går de første prøver i gang med nogle af de medvirkende, der allerede er kommet til Danmark.

Mens det virker som om, DR er blevet rettidigt færdig indenfor i de tidligere skibsværfts-haller, så skal de næste og sidste to uger op til showstart bruges til at rydde op og indrette området rundt omkring hallerne, som lige nu ligner en større byggeplads.

Se de flotte omgivelser og effekter fra scenen på denne video fra DR.

Læs mere om: