Vidste du det? Hun skulle have sunget Disco Tango i stedet for Tommy Seebach

Tommy Seebach vandt Dansk Melodi Grand Prix 1979 med ”Disco Tango”.

Tommy Seebach vandt Dansk Melodi Grand Prix 1979 med ”Disco Tango”.

Foto: Aller Foto
Der var en helt særlig grund til, at Tommy Seebach til at begynde med ikke selv ville fremføre sin Melodi Grand Prix-klassiker.

Kunne du forestille dig, at ”Disco Tango” blev sunget af en anden end Tommy Seebach? Nej vel…

”Disco Tango” er en af de helt store Melodi Grand Prix-evergreens og et af Tommy Seebachs allerstørste hits, men faktisk var det slet ikke planen, at han selv skulle have stået bag mikrofonen.

Og det var der en helt særlig grund til! Det fortalte Jørgen de Mylius, da han var gæst i DR1s ”Aftenshowet”.

Tommy Seebach, der havde skrevet ”Disco Tango” sammen med Keld Heick, turde nemlig ikke selv stå på scenen i den direkte tv-udsendelse. Derfor var planen, at sangerinden Gitte Hænning skulle fremføre sangen.

Gitte Hænning deltog i det europæiske Melodi Grand Prix i 1973, hvor hun repræsenterede Vesttyskland.
Foto: Ritzau/Scanpix

Gitte Hænning deltog i det europæiske Melodi Grand Prix i 1973, hvor hun repræsenterede Vesttyskland.

Men Jørgen de Mylius fortæller, at Gitte Hænning nogle uger før showet blev nødt til at springe fra på grund af en stor turné i Tyskland, og det var Jørgen de Mylius, der måtte overrække den besked til Tommy Seebach.

Han fortæller i ”Aftenshowet”, at Tommy Seebach blev ”ligbleg”, da han fik beskeden, og Jørgen de Mylius spurgte, om der var noget, han kunne gøre for, at Tommy Seebach ville føle sig mere tilpas ved selv at gå på scenen:

- ”Ja, hvis jeg har et flygel,” sagde han så. ”Jamen, Tommy, det er da let. Vi skaffer dig da et flygel.” ”Ja, for så skal jeg ikke stå og kigge ind i et kamera hele tiden.” Det var han altså bange for, fortæller Jørgen de Mylius.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Der blev skaffet et flygel, og på den måde gik det til, at det blev Tommy Seebach selv, der stod på scenen til Dansk Melodi Grand Prix i 1979 og endte med at hive sin første sejr hjem.

”Disco Tango” fik også succes i den europæiske finale, hvor den endte på en fin 6. plads.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden