13. dec. 2015
Af af Dorte Quist

Vidunderbørn: Rune vandt finalen

Rune, Vidunderbørn
Rune fra Vidunderbørn med forældre og søskende
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Rune vandt finalen i DR's Vidunderbørn og bruger præmien på 50.000 kroner til Masterclass i Litauen og flere klavertimer.

12-årige Rune fra Randers blev en glad vinder af DR's talentkonkurrence "Vidunderbørn", da finalen blev sendt lørdag aften på DR1. Hans forældre, Mette og Martin Leicht Lund, der begge er konservatorie-uddannede, kom hurtig op på scenen sammen med Runes søskende, Idun og Tore på otte og 15 år, for at sige tillykke til den dygtige unge dreng, der ud over æren og oplevelsen også fik et legat på 50.000 kroner.

Rune var ikke nervøs for musikken

- Jeg regner med at bruge pengene på at tage på masterclass-kursus i Litauen. Der har de nogle af de bedste lærere, fortalte Rune bagefter. Han røbede også, at han egentlig ikke havde været nervøs før finalen - i hvert fald ikke for de klaverstykker, han selv skulle spille. I stedet var han blevet lidt nervøs for det store set-up i studiet med publikum, lys og alt det, som skete samtidig med, han spillede.

- Men det gik heldigvis godt. Jeg synes selv, at det var det bedste jeg nogensinde havde spillet. Så jeg er meget glad, sagde den dygtige Rune.

LÆS MERE: Katrine Gislinge, Runes menter i "Vidunderbørn", udgiver ny CD

Læs mere om: