Onsdag, 9. september 2009 — af af Signe Ravn

Nikolaj Hübbe vil have balletdanserne til at synge

Nikolaj Hübbe
Nikolaj Hübbe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Balletmesteren har sendt sine dansere til sangundervisning, så de kan synge, når de, i efteråret, optræder med ’West Side Story’.

Det er ikke længere nok at være en dygtig danser i Den Kongelige Ballet under Nikolaj Hübbe. Balletmesteren har nemlig besluttet at sætte musicalen 'West Side Story' op på Operaens Store Scene fra den 25. september, og det kræver, at danserne kan synge i forestillingen, som Nikolaj Hübbe selv har sunget og danset i New York i 1995.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Det var egentlig overraskende meget lige til at både danse og synge samtidig - vel at mærke efter at være kommet sig over chokket ved at høre sin egen stemme synge til de første sangundervisningstimer," fortæller Nikolaj Hübbe i en pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater.

"Men der er mange paralleller mellem sang og dans: Man skal være ekstremt rytmisk, kende melodien ned til mindste detalje - og så har man en "tekst", man skal lære," fastslår balletmesteren, der også har hentet professionel sanghjælp. Således skal blandt andre Julie Steincke og Bobo Moreno synge både kor og soli i 'West Side Story', hvor DR Big Bandet leverer musikken.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden