Lørdag, 31. december 2011 - af af Henrik Salling

Nikolaj Lie Kaas rundede succes-år af med pris

Skuespilleren har haft en forrygende år, og endte det med en fornem ærespris.

Nikolaj Lie Kaas havde selv haft et stykke tid til at vænne sig til tanken om at modtage Ove Sprogøe-prisen 2011.

Men forleden blev det også afsløret for alle andre, da han på Nordisk Film i Valby modtog æresprisen, som gives til en skuespiller, der i særlig grad har gjort sig fortjent i det forgangne år.

Det har Nikolaj i flere år! Men i år måske specielt meget. Omkring en halv million danskere er nemlig valfartet til biografernes mørke sale for at se Nikolajs fine portræt af Dirch Passer i "Dirch". Og når man så oven i købet modtager hyldest og anerkendelse i Ove Sprogøes navn, har det da været et godt år.

- Som voksen har jeg aldrig mødt Ove, men der findes billeder, hvor jeg sidder på skødet af ham i forbindelse med en middag i mit barndomshjem, fortalte Nikolaj, da prisuddelingen var vel overstået og efter den første Fernet Branca var gledet ned.

Bliver hjemme

Hans far, Preben Kaas, og Ove Sprogøe var både venner på scenen, men også privat. Dansk film kan i øvrigt glæde sig over, Nikolaj Lie Kaas har tænkt sig at blive på dansk jord.

- Jeg er stolt af at være fra Danmark, for vi har så meget at være stolte over. Personligt har jeg ingen ambitioner om at gøre karriere i udlandet. Jeg er et hjemmemenneske, og det har en pris at tage ud, fortalte Nikolaj, som i det nye år har tænkt sig at blive mere punktlig.

- Det tror jeg specielt min kone vil sætte pris på.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden