20. jul. 2009
Af af Anna Johannesen

Ny komtesse på Tranekær

Mette og Christian Ahlefeldt-Laurvig tager deres lille datter med, når de næste lørdag skal til barnedåbsfest hos prins Joachim og prinsesse Marie på Schackenborg.
Mette og Christian Ahlefeldt-Laurvig tager deres lille datter med, når de næste lørdag skal til barnedåbsfest hos prins Joachim og prinsesse Marie på Schackenborg.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Greve Christian Ahlefeldt-Laurvigs hustru Mette har født en datter.

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig fra Tranekær Slot på Langeland fik den bedste fødselsdagsgave, en far kan drømme om. Tre dage efter han fyldte 44 år, nedkom grevinde Mette nemlig med den yndigste lille pige. Det tog 25 minutter, så lå hun i armene på sin mor. Lille og fin med mørkeblondt hår og store blå øjne.

Grev Christian var med til at tage imod sin datter, og tre timer senere forlod de stolte forældre igen Svendborg Sygehus for at skynde sig hjem og præsentere lillesøster for de store søskende. Fra sit tidligere ægteskab har Mette Ahlefeldt-Laurvig tre børn, Ditlev på 17, Frederik på 15 og Emilia, der fyldte 12 år to dage efter, at hendes lillesøster blev født. Grev Christian har også været gift før og har døtrene, Clara på otte og Mathilde på ni år.

"De store piger er helt vilde med hende og vil hele tiden bære hende, så vi kommer ikke til at mangle babysittere," siger en glad grevinde Mette til BILLED-BLADET og fortæller, at hendes lille pige vejer lige knap 3000 gram og måler 50 cm.

Greveparret på Tranekær vidste ikke, om det var en dreng eller en pige, Mette ventede, så det er først nu, de skal til at finde ud af, hvad hun skal hedde.

"Lige nu er vi bare så lykkelige for, at hun er sund og rask," siger grevinde Mette, der fylder 45 år i næste uge og faktisk havde opgivet at få flere børn. Men nu er miraklet sket, og der er for længst sendt billeder rundt af den lille ny komtesse til den nærmeste familie.

Læs mere om: