7. dec. 2016
Af John Lautrup

Rumhelten Andreas Mogensen: Jeg har fået en søn

Andreas Mogensen
Foto: AOP
Andreas Mogensen er udover at være Danmarks første mand i rummet nu også stolt far til to. Og navnet på den lille nye astronaut-baby er allerede på plads.

Andreas Mogensen, Danmarks første mand i rummet, er blevet far igen. Og denne gang til en amerikaner. I efteråret flyttede Andreas Mogensen med sin familie til Houston, Texas, og her har hans kone, Cecilie Beyer, født en søn, som dermed automatisk får amerikansk statsborgerskab oveni sit danske.

- Vi har fået en dejlig dreng, som skal hedde Frederik, siger Andreas Mogensen til Her og Nu.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Andreas Mogensen
Foto: Jeppe Michael Jensen

I forvejen er han far til Emily på tre år

Efter en årrække i Køln, hvor Andreas Mogensen arbejdede i den europæsike rumfartsorganisation ESAs astronauttræningscenter, flyttede familien i efteråret til Houston. Her er danskeren ESAs forbindelsesled til NASA, den amerikanske rumfartsorganisation.

Udover at træne med sine amerikanske astronautkolleger arbejder han blandt andet i Mission Control, der styrer den internationale rumstation.

SE VIDEO: Dronning Margrethe overraskede dansk astronaut

Her var han selv på besøg i otte dage i september 2015 efter at være blevet skudt ud i rummet ombord i en russisk Sojuz-raket fra Bajkonur-basen i Kasahkstan.

Læs mere om: