21. maj. 2009
Af af Signe Ravn

Ole Henriksen sølvbryllupsklar: Vi har klaret kriserne

Ole Henriksen og hans mand Lawrence holder tæt kontakt med deres familier. I juli måned får de besøg af Oles yngste bror, hans kone og børn.
Ole Henriksen og hans mand Lawrence holder tæt kontakt med deres familier. I juli måned får de besøg af Oles yngste bror, hans kone og børn.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Ole Henriksen og hans mand Lawrence Roberts stopper de fleste konflikter i opløbet, men de har haft problemer i deres snart 25 år lange samliv.

Ole Henriksen har bygget sin forretning på at forkæle andre, men han husker også at forkæle sig selv og sine nærmeste. Særligt sin mand Lawrence, som Ole har været sammen med i 25 år til november. På grund af lovgivningen i USA var det dog første sidste år, at de to blev gift.

"Det skal ikke bare være arbejde det hele. Man skal huske at lade batterierne op. Det tager jeg mig tid til sammen med Lawrence. Vi går mange ture i bakkerne, hvor vi bor, fordi det er meget stille og grønt. Vi elsker at spise en lille middag i køkkenet. Han kokkererer. Jeg vasker op," fortæller Ole, mens Lawrence kan bekræfte, at Ole rent faktisk er den glade mand, man kan opleve på TV 2.

Er sjældent vred
"Jeg har sjældent oplevet Ole være vred. Og når han bliver vred, er det et lille udbrud. Det er som regel, hvis folk ikke er fair overfor ham, eller hvis han har været god mod nogen, der så udnytter ham. Så bliver han vred og såret. Men han kommer hurtigt over det," siger Lawrence og tilføjer, at mens Ole gerne kaster sig ud i nye forretningsprojekter, så holder han fast i hverdagens rutiner:
"Han er et vanemenneske. Han elsker at gå på de samme restauranter. Han har spist det samme til morgenmad i 25 år. Han har været sammen med mig i 25 år."
Og selvom Ole har rammerne til at kunne leve som en stjerne, så kalder han selv sit liv for eventyrligt, men stille, og forklarer hvordan, han og Lawrence har holdt kærligheden i live i 25 år.

Griner meget sammen
"Vi sidder altid sidst på dagen og snakker. Lawrence får et glas vin, jeg får en kop kaffe. Vi tager os godt af hinanden og har en virkelig god dialog, og der bliver grinet meget i vores forhold. Vi har de samme værdier og den store respekt for hinanden."

Og Lawrence er enig: "Det handler det om de tre R'er. Respekter dig selv, respekter din partner og respekter jeres forhold. Når Ole og jeg har haft problemer i vores forhold, har det været, når min selvtillid har været i bund, og jeg ikke har haft det godt med mig selv. Så kritiserer jeg i stedet ham og vores forhold," fortæller Lawrence og afslører, at en af de kriser indtraf, da Ole for cirka 10 år siden fik mere travlt med firmaet.

Kom igennem hård tid
"I begyndelsen var det lidt svært for mig med al Oles rejseri. For vi var altid sammen i de første 15 år af vores forhold. Og da han så begyndte at rejse meget, var det en hård tid. Men vi kom igennem det. Nu kan jeg endda joke med det. Hvornår går dit næste fly?, spørger jeg ham altid," siger Lawrence og griner. Selvom hans rolle er at være i baggrunden, så har han aldrig følt jalousi over Oles succes. Lawrence er tværtimod meget tilfreds med sin egen karriere som frisør, indretningsdesigner og kreativ konsulent for Oles firma.

"Vi har et godt forhold, vi forstår hinanden. Man skal lade hinanden følge sine drømme. Vi lever selvstændigt fra hinanden på mange måder, men vi er så absolut et par," understreger Lawrence. Sådan har det været i snart 25 år, og alt tyder på, at det fungerer, for en storsmilende Ole konstaterer med eftertryk: "Jeg er en lykkelig mand."

Læs mere om: