26. nov. 2010
Af af Niels Burgos

Opskrift på leverpostej: James Prices lækre leverpostej

James Price.
James Price.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Brødrene Price går deres sejrsgang med madprogrammet Spise med Price. Her er en opskrift, der passer til årstiden

TV-kokken James Price afslører i B.T., at han er stor tilhænger af den klassiske danske frokost - og hjemme hos James er den et arrangement, der kræver en hel dags forberedelse i køkkenet. - Jeg laver som regel en del kødpålæg. Sylte, rullepølse og måske en hjemmelavet leverpostej. Jeg elsker at gå og lave de ting, når jeg endelig har revet en dag ud af kalenderen, siger James.

Og skulle du få lyst til selv at smage, hvad der bydes på af lækkerier til frokosten hos Price, er her opskriften på hane egen leverpostej:

DET SKAL DU BRUGE

1 kg svinelever
1 kg fersk spæk
200 g løg
200 g mel
ca 40-50 g salt
8 g stødt peber.

SÅDAN GØR DU

Portionen her er urimelig stor, men opskriften kan divideres op, eller man kan fryse postejen ned i mindre portioner. Blot skal man huske, at den kan have en tendens til at smuldre lidt, når den er optøet. Spækket skæres i mindre stykker og koges i ca. halvanden liter vand i 30 minutter. Så fisker man det op og lader det køle af, hvorpå det køres igennem kødhakkeren sammen med leveren samt løg. Jeg bruger forsatsen med de små huller til denne postej. Så røres farsen med mel og krydres med salt og stødt peber og fortyndes med kogevandet fra spækket. Det kan tage omkring 1 liter, og man skal ikke være urolig for, at farsen på dette tidspunkt ligner en tynd vælling. Det skal den nemlig. Så hældes den i passende forme og bages i vandbad i 50-60 minutter ved 175 grader.

Læs mere om: