Onsdag, 2. december 2009 - af af Louise Møller

Peter Aalbæk Jensen fyrer sig selv!

Peter Aalbæk Jensen frygter ikke, at hans mediehåndtering skal give bagslag, siger han til ARENA: ?Jeg har aldrig bedt om at få et troværdighedsstempel. Jeg er kun ærlig omkring, at jeg lyver. Er jeg en klovn? Ja, gu? er jeg det. Det synes jeg da også sel
Peter Aalbæk Jensen frygter ikke, at hans mediehåndtering skal give bagslag, siger han til ARENA: ?Jeg har aldrig bedt om at få et troværdighedsstempel. Jeg er kun ærlig omkring, at jeg lyver. Er jeg en klovn? Ja, gu? er jeg det. Det synes jeg da også selv.?
Foto: Ole Bjørk
Peter Aalbæk Jensen alias 'Ålen' har taget konsekvensen af de dårlige tider og fyret sig selv som direktør for Zentropa

'Ålen' har tidligere i et radioprogram på P3 udtalt, at det ikke rørte ham det fjerneste at fyre en medarbejder. Samme holdning fører han nu ud i livet ved at fyre sig selv som direktør for Zentropa.

- Jeg har været for dårlig til at styre en overophedet succes. Jeg så passivt til, mens omkostningerne steg, siger filmmanden til Jyllands-Posten. Den 53-årig direktør giver blandt andet selvfedme, dårlig ledelse og urimelige lønkrav skylden for Zentropas økonomiske krise.

- Jeg har det som en ludobrik, der er slået hjem. Zentropa får bedst ny energi, hvis jeg forlader martriklen.

Så konsekvent og ærligt udtaler 'Ålen' sin egen fyring, og vil fremover arbejde fra udlandet, hvor Zentropa-selskaber vil optrappe udenlandske aktiviteterne med danske og lokale talenter.

- Vi har ikke råd til at være romantiske. I Polen kan jeg få en dygtig fotograf for 20.000 kr. om måneden, og så arbejder han 10 timer om dagen. I Danmark udvandrede en fotograf forleden fra et møde med mig, fordi jeg ikke ville betale ham 32.000 kr. om måneden.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden