13. mar. 2015
Af Lene Skriver Bak

Peter Mygind: Bliv førstehjælpsengel

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/peter_mygind.jpg
Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Peter Mygind blev reddet af en læge, der kunne førstehjælp, da han for nyligt faldt om med en blodprop – nu går den populære skuespiller ind i arbejdet for at flere skal lære førstehjælp

En læge, der kunne førstehjælp, blev Peter Myginds redning, da han faldt om foran akutmodtagelsen til Gentofte Sygehus. Mads Wissenberg er hans navn.

- Jeg kalder Mads min engel. Det var meningen, at han skulle forbi og hjælpe mig. Mads reddede mit liv, fordi han turde gribe ind. Det er det, det hele handler om, siger Peter Mygind til Røde Kors.

LÆS MERE: Peter Mygind indlagt med blodpropper

Peter Mygind: Alle kan blive førstehjælpsengel

Den 51-årige skuespiller overlevede kun, fordi Mads Wissenberg kunne førstehjælp. Og det er derfor, Peter Mygind nu arbejder for, at flere skal lære at kunne redde liv.

Alle kan blive en førstehjælpsengel, forklarer Peter Mygind. Uanset om du er læge, postmedarbejder, VVS’er eller hjemmegående husmor. Han mener, at alle kan gøre en forskel og redde liv ved at lære førstehjælp.

LÆS MERE: Peter Mygind: Tak til BILLED-BLADETs læsere for de mange hilsner

- Vi skal alle sammen turde gribe ind, vi skal være modige og vide, at vi alle sammen kan være med til at gøre en forskel. Førstehjælp er en vigtig ting at kunne, siger Peter Mygind i den video, han har lavet sammen med Røde Kors, hvor han forklarer, hvorfor det er så vigtigt at kunne førstehjælp.

Hvis du vil vide mere om førstehjælp og hvordan du kan lære det, kan du besøge Røde Kors’ hjemmeside.

Læs mere om: