13. mar. 2011
Af af John Lautrup

Peter Mygind efter blodprop: Det var 20 år for tidligt

Peter Mygind
Peter Mygind
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Peter Mygind gennemførte Børne-MGP på adrenalinsuset, men er ramt på psyken, efter at han fik en blodprop i benet på vej hjem fra en ferietur til Thailand.

Lise Mühlhausen og Peter Mygind har fået et nyt morgenritual. Hun begynder dagen med at give sin mand en indsprøjtning i maveskindet med blodfortyndende medicin. Og heller ikke psykisk er livet det samme for Peter Mygind, efter at han den 23. februar humpede ud af flyet fra Thailand med voldsomme smerter. Ramt af en blodprop i benet.

- Jeg overvejer min tilværelse på en helt anden måde, end jeg nogensinde før har gjort i mit liv. Måske skal jeg trække stikket lidt ud og ikke sige ja til så meget. Noget er allerede aflyst. Altså, jeg føler jo, at det her sker 20 år for tidligt. Min far fik først en blodprop, da han var 67 år, siger en noget mere afdæmpet Peter Mygind, 47 år, end ham vi oplevede som vært for Børne-MGP lørdag aften.

Et wake up call

- Jamen, dér kører man jo på adrenalinen. Jeg er da også ved godt mod og har gode mennesker omkring mig. Men det har været et wake up call. Man bliver ramt på psyken. Det kom jo helt bag på mig. Jeg holder mig i god form, men det har åbenbart ikke noget med det at gøre. Sådan en blodprop kan ramme alle, også topatleter, har jeg fået at vide, siger Peter Mygind, der også tager blodfortyndende piller og går med en stram støttesok.

Søndag, dagen efter MGP-værtskabet, gik han en tur i skoven med Lise og fik pludselig prikkende smerter i benet igen. Han blev dog ikke forskrækket. Lægerne har fortalt ham, at han i den kommende tid med jævne mellemrum vil få ondt i benet.

En opsang

Blodproppen opstod, fordi han på den lange flyvetur fra Thailand efter ni dages ferie med Lise ikke bevægede sig nok.

- Jeg vil godt give en lille opsang til flyselskaberne. De gør vældig meget ud af at fortælle om nødudgange og sikkerhedsbælter, men de burde også fortælle, hvor vigtigt det er at lave små øvelser på lange flyveture. Det burde stå i den sikkerhedsmanual, som ligger i alle sædelommer, mener Peter Mygind.

En blodprop i benet er ikke livstruende, men hvis den ikke bliver behandlet, kan den havne i lungerne. Og så bliver det for alvor ubehageligt.

Læs mere om: