Lørdag, 19. september 2015 - af af Lisbeth Grube

Peter Mygind: Jeg har lært at bekæmpe min angst

Peter Mygind har lært at bekæmpe sin angst.
Peter Mygind har lært at bekæmpe sin angst.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Efter Peter Mygind måtte genoplives i februar, bliver han stadig ramt af angst. Men han har lært at gøre sig fri af den.

I februar faldt skuespiller Peter Mygind om efter en blodprop og var død i nogle sekunder, inden han blev genoplivet af en læge. Siden har han kæmpet med angsten, men han er kommet videre i sit liv.

- Jeg har det godt nu. Jeg har været til psykolog mange gange. Tanken om, at jeg ingen puls havde, er skrækindjagende, og jeg kan stadig blive grebet af panikangst. Men jeg har lært at gøre mig fri af angsten, fortæller Peter Mygind til BILLED-BLADET på en dag, hvor han har været til optagelser i "Cecilies bogshow" på TV 2 Charlie.Myginds bror er tankefeltterapeut og har lært Peter at banke på udvalgte punkter på hånden.

 

Peter Mygind holder foredrag om angsten

- Det hjælper mig med det samme. Forleden brugte jeg metoden, da jeg var på vej i min bil til Jylland for at holde foredrag. På to minutter var jeg ude af angsten, fortæller Peter.

Resten af livet skal Peter Mygind tage blodfortyndende medicin for at undgå blodpropper, og i samarbejde med Hjerteforeningen tager han nu ud og holder foredrag om, hvad han gør, når angsten rammer.

- Den er blevet en del af min rygsæk. Man anslår, at 150.000 danskere lever med en form for angst, og jeg vil gøre alt for at inspirere andre til at omfavne den og gøre noget ved den, siger Peter Mygind til BILLED-BLADET.

 

Læs også: Peter Mygind: Jeg har vel været død 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden