Fredag, 21. december 2012 — af af Jan Bergman

Peter Mygind til kamp mod vold og mobning

Peter Mygind
Peter Mygind
Foto: DR / Birgitte Koefoed
Ligesom Danmarks kronprinsesse Mary tager skuespiller Peter Mygind nu kampen op mod vold og mobning blandt unge.

Skuespiller Peter Mygind går nu aktivt ind i kampen med vold og mobning i en ny DR-programserie, der kommer i begyndelsen af det nye år.

Peter Mygind har en helt særlig og personlig årsag til at kaste sig over netop dette projekt. Hans egen søn blev nemlig udsat for overfald og blev berøvet tilbage i 2006, og siden har Peter Mygind kæmpet sin egen kamp og delt ud af sine erfaringer ved over 200 foredrag på danske skoler landet over.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu vil han udbrede kampen i programserien "Myginds Mission", der begynder den 2. januar klokken 20.40 på DR, og Peter vil her forsøge at bekæmpe mobning på en helt almindelig folkeskole.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

I seks programmer rykker Peter Mygind ind på Hyltebjerg Skole i Vanløse - en helt almindelig folkeskole, hvor han skal følge det daglige miljø. Gennem 60 dage indgår han som en del af børnenes, lærernes og forældrenes dagligdag for at observere, hvordan roden til mobning opstår.

Peter Mygind får fuld opbakning fra en af Danmarks førende mobbeforskere Helle Rabøl. Hun støtter og guider ham under hele forløbet. Under devisen "der findes ingen onde børn, men kun onde mønstre", vil Peter Mygind gennemføre sin mission mod mobning.

Peter har udvalgt sig en klasse, 8. X, som han gerne vil arbejde videre med. Efterhånden som Peter Mygind lærer børnene bedre at kende, dukker der intriger og bagtaleri op, som let kan ende ud i mobning. Seerne kommer til at følge Peter Myginds intense arbejde med børnene og de nye værktøjer og tankebaner, som børnene kommer til at gøre brug af.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden