26. jun. 2020
Af Niels Burgos

Ærlige Søren Brostrøm: Jeg fik nok

Søren Brostrøm.
Søren Brostrøm.
Foto; Scanpix
Sundhedsstyrelsens direktør havde ikke lige ventet, at han skulle opnå så voldsom popularitet.

Som ud af det blå trådte den høje, pæne mand med de rolige øjne og det lidt alvorlige udtryk ind i vores stuer en dag i marts. Sundhedsstyrelsens direktør, 55-årige Søren Brostrøm, var hos os i de første vanskelige uger under cornoa-krisen, hvor vi ikke rigtig vidste hverken ind eller ud.

Uden drama, sagligt, fast og myndigt forklarede han os, hvordan vi skulle forholde os uden at gå i panik - og fik hurtigt en stor plads i danskernes hjerter som corona-generalen, der fik os til at tro på, at det hele nok skulle gå.

T-shirts med Søren Brostrøm

Men det havde en bagside - især for Søren Brostrøm. Manden, der er uddannet læge og, og som har passet sit job som regeringens øverste embedsmand på sundhedsområdet uden at tiltrække sig den store opmærksomhed, måtte nu håndtere, at han var blevet en populær herre.

Der blev oprettet fangrupper på internettet. Folk producerede t-shirts med hans ansigt påtrykt, og en søgning på hans navn på google bringer 447.000 resultater - og det blev efterhånden lidt for meget for den ellers rolige jyde.

Det fortæller han om i et interview med Politiken.

- På et tidspunkt blev jeg overrasket, det gjorde jeg virkelig, over, hvor kendt jeg var blevet – folk lavede t-shirts med mit billede. Der trak vi os bevidst lidt tilbage, for det var ikke formålet at positionere mig, men at have en talsperson i en national krise, siger Brostrøm til Politiken.

Nu ser alting lidt lysere ud - selv om kampen mod den lumske virus langtfra en vundet endnu. Søren Brostrøm har trukket sig et skridt tilbage fra rampelyset, og nu ved vi hvorfor. Men han følger uden tvivl fortsat situtionen minut for minut, så vi stadig kan føle os trygge ved, at "generalen" nok skal skride ind, hvis det bliver nødvendigt.

Læs mere om: