Amerikansk ambassadør til sin første Copenhagen Pride

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, nød at deltage i den farverige Copenhagen Pride sammen med sin partner Stephen DeVincent.

- Det er fantastisk at være her... Vidunderligt! Der er en god stemning. Det er første gang, at jeg deltager i en pride udenfor USA, og det føles meget lig dem derhjemme. Det er en fejring på en sjov og ansvarsfuld måde med en masse smilende, glade mennesker. Og det er en god ting.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, fortalte med stor entusiasme, hvor meget det betød for ham at deltage i årets Copenhagen Pride, hvor folk fra hele verden samles for at støtte op om de homoseksuelles rettigheder.

Sammen med sin partner Stephen DeVincent gik han hele ruten fra Frederiksberg til Københavns Rådhusplads og holdt derefter tale for de tusindvis af mennesker, der var mødt op.

Undervejs stillede han venligt op til billeder med folk, der gerne ville fotograferes med ham.

I talen, der startede på dansk, sagde han blandt andet, at dagens pride fandt sted samme dag, som Stephen og han havde et års jubilæum i Danmark, og at det var en dejlig måde at fejre det på.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden