Anders Fogh Rasmussen prioriterer børnebørnene højt

Anders Fogh Rasmussen, ses her med de tvillingerne Annelise

Anders Fogh Rasmussen, ses her med de tvillingerne Annelise

Foto: AOP

Den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen vil have meget tid sammen med sine børnebørn.

Lørdag, 9. juli 2011 - af Liz Rørsig

- Det er dejligt at være i Danmark. Jeg har haft et ekstremt travlt forår på grund af Gaddafi, så der har været alt for lidt tid til familien. Jeg har jo to børnebørn i USA og to her, smiler Anders Fogh Rasmussen veloplagt, og henviser til sønnen Henrik og hustruen Kristinas tvillingepiger Annelise og Marie, mens datteren Maria og ægtemanden Jesper har toårige Martha og Marcus på knap 10 måneder.

- I begyndelsen af sidste måned var jeg på en uges rundrejse i USA og sluttede turen af med en weekend i Springfield med tvillingerne, der er fem måneder nu. I hele denne weekend

har jeg meldt mig som børnepasser hos Maria og Jesper, og det er meget populært.

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

En ny epoke

Anders Fogh Rasmussen kan bryste sig af titlen som både farfar og morfar.

- Det er fantastisk dejligt at få børnebørn og en ny epoke i vores tilværelse. Og selv om både Anne-Mette og jeg har travlt med vores ting, så prioriterer vi samværet med børnebørnene højt. Det er altid sjovt. Vi siger, at vi hjertens gerne vil passe dem - og at børnene gerne må sove hos os, så forældrene kan få lov til at sove længe næste morgen. Det er luksus for dem, griner han. Når ægteparret Fogh Rasmussen er hjemme i Danmark, nyder de at være tilbage i huset i Nærum.

- Det gode er, at vi er i vante omgivelser, og at Maria og Jesper bor ret tæt på, så det er så bekvemt, som det kan være. Det er vores hensigt at vende tilbage til Danmark. Perioden som generalsekretær er på maksimum fem år og kan ikke forlænges, røber NATOs generalsekretær.

Jakob Ellemann-Jensen og Anne Marie Preisler.