Torsdag, 14. oktober 2021 — af John Lautrup

Ane Halsboe-Jørgensen: Spillede teater med kendt skuespiller

Ane Halsboe-Jørgensen
Ane Halsboe-Jørgensen
Foto: Lars H. Laursen
Ane Halsboe-Jørgensen, kulturminister, har optrådt med en mand, der skulle gå hen og blive berømt skuespiller.

Ane Halsboe-Jørgensen, 38-årig kulturminister, var helt tæt på en kendt skuespiller, da han trådte sine første skridt hen over en scene. Hun spillede nemlig over for ham i flere skolekomedier på Fjerritslev Gymnasium, hvor han gik en klasse over hende. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skuespilleren er Thomas Hwan, kendt fra flere tv-serier, blandt andet som politimanden, Alf, i "Bedrag". I 2000 var han og Ane Halsboe-Jørgensen på scenen sammen i musicalforestillingen "Esther". 

Ane Halsboe-Jørgensen
Thomas Hwan
Foto: Martin Høien

- Det var nok meget godt, at det var hans livsbane, der førte videre ned ad den vej, og ikke min. Men det var vildt sjovt. Der er noget frihed i at spille en rolle. Men jeg var nok mere til den nørdede side og foretrak ungdomspolitikken, siger Ane Halsboe-Jørgensen, som efter gymnasiet valgte at læse statskundskab.

Allerede som 14-årig havde hun meldt sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, hvor hun faldt i hak med Peter Strauss Jørgensen. De kom også til at gå i gymnasiet sammen, og til næste år har de været et par i 20 år. Han er særlig rådgiver for klima- og energiminister, Dan Jørgensen. Sammen har de en søn og en datter på henholdsvis seks og fire år.

Læs stort interview med Ane Halsboe-Jørgensen i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 14. oktober. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden