Fredag, 7. november 2014 - af Juliane Olsen

Astrid Krag: Derfor medvirkede jeg i chikane-program

Astrid Krag
Astrid Krag
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Politikeren Astrid Krag sagde efter flere overvejelser ja til at medvirke i TV-program, hvor hun taler ud om den chikane, hun oplever fra mænd.

Den 31-årige S-politiker Astrid Krag havde egentlig sagt nej til at medvirke i DR2-programmet ”Ti stille, kvinde”, der blev sendt torsdag aften.

Men så talte hun med en ung kvinde, der efter et avisindlæg havde fået så grelle henvendelser, at hun havde besluttet sig for aldrig at blande sig i debatter mere.

- Jeg synes, det var lidt trist, at det skulle være sådan og tænkte tilbage på, da jeg selv var ung politiker, og det bekræftede mig i, at det var vigtigt at sætte fokus på emnet, siger Astrid Krag til BILLED-BLADET.

Politikeren ignorerede henvendelser

Indtil da havde politikeren ellers besluttet sig for at ignorere det, hun kalder ”tåber”, som jævnligt henvender sig til hende med groft sprogbrug og trusler om tæsk og voldtægt.

Af samme grund har hun et skarpt filet på sin mailindbakke, og hun tager aldrig telefonen, når det er et ukendt nummer, der ringer, med mindre hun har en aftale først.

Traileren til TV-programmet ”Ti stille, kvinde” har de sidste dage haft et aktivt liv på det sociale medie Facebook, og politikeren har på forhånd kunnet mærke, det har haft en virkning.

Chikanen skal stoppes

Astrid Krag har været vidne til, at brugere på Facebook har været opmærksomme på at slå igen mod de personer, der ikke kan holde en lødig tone ved at gå i rette med dem, og anmelde chikanen til det sociale medie.

- Vi skal alle sammen være med til at tage et ansvar. Internettet og de sociale medier er kommet for at blive, og det er vigtigt, at vi siger fra over for det her og sørge for, det stopper.

Ud over Astrid Krag medvirkede også Johanne Schmidt-Nielsen, Zenia Stampe og Özlem Cekic i programmet.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden