Tirsdag, 28. juli 2020 — af Ulrik Ulriksen

Berørt Mette Frederiksen ankommer til bisættelse i Holmens Kirke

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Hanne Juul
Danmarks statsminister Mette Frederiksen var berørt, da hun ankom til Lone Dybkjærs bisættelse i Holmens Kirke.

Flere af Lone Dybkjærs kolleger og nære venner er til stede i kirken til bisættelsen.

Blandt de mest prominente deltagere til bisættelsen er statsminister Mette Frederiksen, som allerede kort efter Lone Dybkjærs død med rørende ord gav udtryk for sine følelser.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mette Frederiksen dybt berørt

Lone og hendes mand Poul Nyrup var savnet, da Frederiksen for et par uger siden blev gift. I et opslag på Instagram kondolerede Frederiksen.

- Det var med stor sorg, jeg modtog beskeden om Lone Dybkjærs død, lød det fra Mette Frederiksen på Instagram.

En markant politiker

- Lone har været en markant politiker og stor inspirator for mange. Hun har haft stor betydning for den grønne dagsorden og ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark. For mig er Lone noget særligt udover det politiske, skrev statsministeren i sit opslag, som blev afsluttet på følgende vis.

Vi savnede dem

- Hun var en skattet hustru til min gode ven Poul. Og vi savnede dem begge til vores bryllup for en uge siden. En stærk kvinde er gået bort. Det er er et stort tab for Det Radikale Venstre. Og et endnu større tab for Poul og familien. Jeg kondolerer, kom det fra en tydeligt berørt statsminister.

Lone var minister

Lone Dybkjær blev valgt ind i Folketinget i 1973 for De Radikale. Og hun blev en af de første kvindelige radikale ministre, da hun i 1988 fik posten som miljøminister i en af den konservative Poul Schlüters regeringer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden