20. apr. 2014
Af Karina Didriksen

Bertel Haarder om brækket kraveben: Det er typisk mig

Bertel Haarder.
Bertel Haarder
Foto: Lars H. Laursen
På sin første feriedag i påsken fik politikeren for meget fart på cyklen og væltede.

69-årige Bertel Haarder havde lige glædet sig til, at han kunne nyde påskeferien sammen med sin hustru, da en kort cykeltur endte med et brækket kraveben.

- Min kone og jeg var lige ankommet til sommerhuset den første dag i påskeferien. Efter tyve minutter skulle jeg lige hurtigt over til naboen og hoppede op på en af sommerhusets cykler, fortæller Bertel Haarder til BT og fortsætter:

- På vejen tilbage havde jeg for meget fart på og glemte, at der kun var håndbremser og ikke fodbremser på cyklen, og så faldt jeg.

En vanvittig smerte

Selv om venstrepolitikeren slog sig, så var han alligevel opsat på at fortsætte cykelturen.

- Jeg kom på cyklen igen, og da jeg så cyklede videre, kom den meget ubehagelige lyd af knogler, der skramler mod hinanden. Det gjorde vanvittig ondt, forklarer han.

Derefter fik naboen sendt Bertel Haarder på sygehuset. Her fik han den venstre arm i en slynge, og så måtte han ellers finde sig i, at der var dømt smertestillende piller og afslapning foran fjernsynet de kommende dage.

- Det er typisk for mig, at det sker på første dag i påskeferien og netop bliver klar til at møde op på Christiansborg igen på tirsdag, siger Haarder til BT.

Læs mere om: