12. dec. 2013
Af dkeditorial

De to nye ministre - helt privat

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/35824.jpg
Socialdemokraternes Dan Jørgensen elsker West Wing og drømte om at blive professionel fodboldspiller. Læs mere om ham og Jonas Dahl.

Klokken 11:30 torsdag får Danmark to nye ministre.

35-årige Jonas Dahl fra SF bliver ny skatteminister, og 38-årige Dan Jørgensen kommer tilbage til Danmark fra EU-Parlamentet for at blive ny fødevareminister.

BILLED-BLADET har kigget nærmere på, hvem de er, når de ikke lige er politikere på højeste plan.

Dan Jørgensen - Socialdemokraterne - 38 år

Han er født 1975 i Odense og vokset op i Morud på Nordfyn. Han har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet, men studerede også på University of Washington.

Dan har tidligere arbejdet som murerarbejdsmand, hotelreceptionist, studievejleder og bryggeriarbejder - og som lille drømte han om at blive professionel fodboldspiller.

- Jeg kan godt lide at tage på tur med rygsækken. For et par år siden var jeg med en kammerat i Laos, Cambodia og Thailand. En fantastisk tur. Jeg har aldrig mødt så glade smilende og gæstfri mennesker. Jeg har også kørt på tværs af USA, skriver Dan Jørgensen på sin hjemmeside.

Når han skal slappe af, læser han gerne en bog af Ib Michael og allerhelst af John Irving. Og så elsker han at se tv:

- Som de fleste andre politikere er jeg næsten fysisk afhængig af at skulle have min daglige dosis nyheder. Jeg vil ikke sige, at jeg får abstinenser, hvis ikke jeg får set Deadline. Men det er tæt på. Desuden er jeg vild med serierne Klovn, The Office og Mad Men. Og så har jeg hele serien ”The West Wing” på DVD. Samtlige 7 sæsoner, afslører han.

Jonas Dahl - SF - 35 år

Den unge skatteminister er født 26. februar 1978 i Randers. Men han har også boet i Seattle i USA.

Han blev uddannet cand.mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet i 2007 med en matematisk studentereksamen i bagagen.

Han har tidligere parallelt med sin virke i folketinget arbejdet som underviser på Speciallægernes uddannelse under Sundhedsstyrelsen.

Privat bor han i et rækkehus i Aarhus sammen med min kone og deres datter.

Via sin Twitter-profil afslører han, at han godt kan lide at se amerikansk fodbold i fjernsynet - han er fan af Seahawks, men han holder også af at hygge med familien foran tv'et og se det danske foldboldlandshold eller Melodi Grand Prix.

På Twitter har han også skrevet, at en god aften er lige med øl, bøgeskov og Prince - med andre ord en tur på Skanderborg Festival.

Læs mere om: