27. jun. 2011
Af af Ken Richter

Døtrene fik Søren Gade til at tabe sig

Søren Gade og døtrene Ida og Mette
Søren Gade og døtrene Ida og Mette.
Foto: Henrik Bjerg
I løbet af det seneste halve år har tidligere forsvarsminister Søren Gade nærmest ændret totalt udseende.

Han har tabt sig fra 106 til 81 kilo. Det store vægttab har betydet, at den 48-årige politiker både er blevet slankere og yngre at se på, og samtidig har Gade skiftet hele sin garderobe ud med mindre størrelser. Søren Gade giver sine to døtre, Mette og Ida, æren for, at han kom i gang med at tabe sig. Det var pigernes pres, der fik den trinde enkemand til at gå på skrump, fortæller Søren Gade til sin lokale avis, Dagbladet Holstebro.

- Det var et helvede, indrømmer Gade, når han tænker tilbage på de første mange gange, hvor han tog løbeskoene på for at motionere i skoven. Nu er det blevet en fast rutine, at eks-ministeren løber op til 35 kilometer om ugen.

Selv mener Søren Gade, at det er en kraftig omlægning af kosten, der har medvirket mest til de færre fedtkilo, og løberiet er med til at holde vægten nede. Han har droppet kartofler, pasta og ris samt hvidt brød, og nu er der grøntsager og frugt på menuen sammen med kød og æg, og så er det nye slik blevet gulerødder.

- Jeg spiser så mange, at jeg næsten er bange for at få store fortænder og ører, siger Søren Gade til avisen. Hvor meget kæresteriet med Marianne, som Gade viste frem for et halvt år siden, har spillet med i det store vægttab, bevarer den trimmede Søren Gade som en hemmelighed.

Læs mere om: