Et stykke med Naser

Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

Mellemøsteksperten Naser Khader føjes nu på smørrebrødssedlen hos restaurant Ida Davidsen

Torsdag, 19. marts 2015 - af Henrik Salling

Det var en ægte smørrebrødselsker, som forleden fik opkaldt et stykke smørrebrød efter sig i den legendariske restauration Ida Davidsen i Store Kongensgade i Københavns indre by.

Bag stykket med Naser Khader står restaurantens køkkenchef Brian Storgaard og Oscar Siesbye, som driver stedet videre i sin mor, Ida Davidsens, ånd.

Traditionelt dansk smørrebrød med et twist

- Jeg elsker dansk smørrebrød og i særdeleshed rødt kød, så det er helt perfekt at mit stykke smørrebrød er med roastbeef, sagde Naser, som også var meget glad for at hans etniske rødder var symboliseret med humus, som er en traditionel arabisk kikærtedip. I Ida Davidsens udgave med danske rødbeder.

- Det er nærmest historisk, at humus har fundet vej til et stykke dansk smørrebrød, jublede Naser, som har været gæst hos Restaurant Davidsen i mange år.

- Jeg elsker at komme her og har været gæst i mange år.

Bank af Naser Khader

- Ja, og så har Naser undervist mig i karate. Så jeg kan med stolthed i stemmen sige, at jeg har fået bank af Naser, fortalte Oscar, som altid synes det er en sjov proces at finde på et nyt stykke smørrebrød.

I restauranten, som har eksisteret siden 1888, kan man blandt andet sætte tænderne i et stykke med Casper Christensen, Viktor Borge eller prinsesse Marie, og nu altså også Naser Khader.

Jesper Sunesen / BILLED-BLADET

Smørrebrød nr. 251

Naser Khaders stykke har fået nummer 251på menukortet og består af roastbeef, humus, lammebacon og rødbedestængler på rugbrød. Lammebaconen er opfundet til lejligheden, fordi Naser Khader ikke spiser svinekød.