2. apr. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Familie og toppolitikere i tårevædet farvel til hele Danmarks Anker

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/kh_bb_anker_002.jpg
Foto: Krestine Havemann.
Med tårer i øjnene sendte den nærmeste familie og toppolitikere tidligere statsminister Anker Jørgensen afsted på sin sidste rejse efter en smuk højtidelighed i Grundtvigs Kirken

Da Anker Jørgensens kiste var lagt til rette i rustvognen, stod hans nærmeste familie og flere af hans partis absolutte topprofiler med tårer i øjnene og sendte således med kærlighed og respekt en stor mand afsted på sin sidste rejse.

De røde faners allé

Afdødes fire børn Kirsten, Peter, Lars og Mette og partifæller som Helle Thorning Schmidt, Poul Nyrup Rasmussen og Mette Frederiksen viste de store følelser, da de fulgte den langsomt kørende rustvogn med kisten på vej mod Anker Jørgensens sidste hvilested. Det var smukt og stort at se båren med det store følge efter sig på turen gennem en lang allé af røde faner, der bølgede bevægende i april-vinden.

Kammeratlige kram

Da rustvognen var ude af syne, samledes især kammeraterne fra Socialdemokratiet og sludrede og krammede hinanden. Her var Rit Bjerregaard en af de mest populære. Ritt fik mange smil, kindkys og kram af blandt andre Mette Frederiksen.

LÆS MERE: Anker Jørgensen sidste ønske

Danmark når Danmark er bedst

Den kirkelige højtidelighed med næsten 1300 deltagere blev præget af stærke taler. Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen kaldte i sin tale Anker Jørgensen for en hædersmand.

– Du var Danmark, når Danmark er bedst, sagde Frederiksen.

Bisættelsen blev rundet af med Lis Sørensen, der sang ”Her er så stille nu”.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: