Farvel til Niels Helveg Petersen: Enken er ankommet til bisættelsen

Kirsten Lee ankommer

Kirsten Lee ankommer

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Familie, venner og politiske kolleger fra 50 år på Christiansborg fylder Holmens Kirke til en sidste afsked med den tidligere minister og partiformand.

Klokken 13 tirsdag falder de tunge klokker i Holmens Kirke i slag og markerer, at bisættelsen af en af Danmarks helt store politiske skikkelser gennem de seneste 50 år, Niels Helveg Petersen, er gået i gang. Allerede ved 12-tiden er de første deltagere i højtideligheden begyndt at ankomme - og i området omkring Holmens Kirke og Christiansborg mærkes det tydeligt, at der bliver deltagelse af den absolutte top af Danmarks politiske elite. Såvel et stort politiopbud som en talrig tilstedeværelse fra PET markerer, at både statsministeren og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, ventes til Holmens Kirke.

 

Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET

Enken ankom med datter og barnebarn

Blandt de første er Niels Helveg Petersens enke, Kirsten Lee, ankommet med datteren og et af børnebørnene. Hun virker fattet og er klædt i et enkelt, blåt sæt under sin lyse frakke.

Foran kirken kører den ene bil efter den anden op for at aflevere blomster til båren. Kirken er i forvejen smukt pyntet - men de mange buketter og kranse fylder allerede så meget, at de må lægges i to rækker op ad kirkegulvet. Efter selve bisættelsen er der mindehøjtidelighed på Niels Helveg Petersens arbejdsplads gennem et langt liv, Christianborg, kun få hundrede meter fra Holmens Kirke

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden