19. mar. 2011
Af af Ken Richter

Helge Sander overtager madlavningen i hjemmet

Helge Sander
Helge Sander
Foto: Flemming Jeppesen/Fokus
Den dag Helge Sander stoppede som videnskabsminister, fik han en ny opgave.

- For mig har den største overraskelse været, hvor tidskrævende det er. Først skal jeg finde på, hvad jeg vil lave. Så skal jeg købe ind, og i begyndelsen kom jeg kun i én butik, fordi jeg vidste, hvor tingene stod. Nu er jeg nået så vidt, at jeg godt kan handle i flere forskellige butikker, og endelig skal jeg lave maden. Som en side-gevinst har jeg opdaget, hvad det egentlig koster at købe ind.

Ingelis Sander, der har travlt som byrådsmedlem i Herning, har aldrig været vild med at lave mad, så hun er glad for sin nye afløser. Tidligere fik hun hjælp af børnene, der er opdraget med at have deres egne maddage.

- Jeg har tidligere været leder af et plejehjem med 140 ansatte, og det overraskede mig tit, hvor lidt de unge har lært hjemmefra. De kan sagtens overskue en fodboldbane og er eksperter i computere. Så kan de naturligvis også lære at lave mad, mener Ingelis Sander, mens hun holder øje med Helge ud af øjenkrogen.

For Helge er der også fordele ved at være køkkenchef. Han laver aldrig pastaretter eller fisk.

- Det kan jeg nemlig ikke li', indrømmer han, mens han nyder duften af kødet, der steger i smør på panden.

- Endelig ser jeg frem til, vi bliver inviteret på middag. Det betyder en friaften fra køkkenet, siger den knap så erfarne chefkok hjemme hos familien Sander.

Læs mere om: