Helle Thorning ønsker ikke at udsætte sine børn for skilsmisse

Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt

Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt

Foto: Lars H. Laursen
Statsministeren er stadig mærket af det chok, hun fik, da hendes forældre skulle skilles.

Det var et forfærdeligt chok for helle Thorning-Schmidt, da hende forældre fortalte, at de skulle skilles.

Oplevelsen sidder så dybt i hende, at hun ikke ønsker, hendes børn skal udsættes for det samme.

Det fortæller den 47-årige statsminister i et stort interview i ALT For Damerne.

- For mig har det betydet, at jeg aldrig nogensinde ønsker at tage den samtale med mine børn. For jeg synes, det er forfærdeligt fortæller hun og får tårer i øjnene under interviewet, der finder sted i Statsministeriet.

Helle Thorning-Schmidt og hendes 44-årige mand, Stephen Kinnock, er begge travle mennesker med hver deres karriere.

Men ægteskabet og parrets to døtre på 18 og 15 har høj prioritet.

Helle Thorning-Schmidt var kun ti, da hendes mor - under en gåtur med familiens hund - fortalte lille Helle, at forældrene havde besluttet at flytte fra hinanden, fordi faren havde fundet en ny kvinde.

- Jeg kan stadig få tårer i øjnene ved tanken om dengang, vi skulle sige farvel. Det er noget af det sørgeligste, jeg har oplevet. Jeg tror, det er en smerte, som alle skilsmissebørn har. Den dag, hvor det virkelig går op for dem - shit, mine forældre skal ikke bo sammen mere, siger Helle Thorning-Schmidt i interviewet.

Og det ønsker statsministeren ikke at udsætte sine egne døtre for.

- Det er aldrig kun rosenrødt i et forhold, der varer mange år, erkender Helle Thorning-Schmidt, der har været sammen med sin mand siden 1992.

- Der er altid op- og nedture. Men ud af så mange år, så stærkt et fællesskab, to fælles børn og så mange fælles oplevelser skabes der jo også bare et stærkt fællesskab, der bygger på kærlighed, som man skal går rigtig langt for at bevare.

Sidste efterår skulle Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock sige farvel til deres datter Johanne, der skulle på internationalt gymnasium i Wales.

- Det var forfærdeligt at sige farvel i lufthavnen. Vi stod og tudbrølede, fortalte statsministeren i et interview i BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden