Helle Thorning-Schmidt: Ægteskabet er blevet stærkere

Helle Thorning-Schmidt fortæller om privatlivet og ægtemanden Stephen Kinnock
Helle Thorning-Smith
Foto: AOP

Når man er statsminister oplever man både ubehagelige politiske kampe, men også ubehagelige spisesedler, der omhandler privatlivet.

Lørdag, 29. juni 2013 - af udeoghjemme.dk, Aller Media

Det er et faktum statsminister Helle Thorning-Schmidt har måttet forholde sig til både som sig selv, ægtefælde og mor.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har rengøringshjælp en gang om ugen. Ellers er det hende selv, som skræller kartofler, vasker tøj, redder senge og svinger støvsugeren. Ikke helt normalt, hvis man kigger på hendes statsminister-kolleger andre steder i verden.

– Jeg er nok den statsminister i verden, som har mest ansvar for husholdningen. Jeg kan rigtig godt lide den del af mit liv. At jeg kan vende tilbage til en normal hverdag. Jeg er også glad for, at vores børn ser os som en helt almindelig familie. De bedste snakke og grin har vi som regel også, mens vi går og rydder op efter maden.

Vores parforhold er blevet stærkere

En helt almindelig familie er de dog ikke. Cirka halvdelen af ugedagene når statsministeren ikke hjem og ifører sig sutsko og rollen som ægtefælde og mor. Heller ikke manden Stephen Kinnock er hjemme, da han arbejder i London.

Helle Thorning og Stephen har været sammen i 20 år. Et parforhold, som i ugedagene kører på langdistance, og som løbende har været igennem benhårdt arbejdspres og grænseoverskridende overskrifter, hvor der er blevet sat spørgsmålstegn ved både parrets moral og seksualitet.

– Hvis man lever, som vi gør, så går parforholdet enten i stykker, eller også finder man en måde at være sammen på, som kan være rigtig god. Selv om det lyder tosset, er vi nærmest blevet stærkere af alt det, vi har været igennem. Vi har selvfølgelig også haft vores problemer, men vi har en stærk historie sammen og vil rigtig gerne familielivet.

Hårdt for børnene

De mange personlige overskrifter og avisernes spisesedler er dog den del af statsministerlivet, som har været den højeste pris for parrets døtre Johanna og Camilla.

– De synes bestemt ikke, det er sjovt. Det er klart. Men vi er gode til at tale om det, og jeg prøver at fortælle dem, hvad der sker. De skal ikke se en spiseseddel uden at vide, hvad der er op og ned.

Og spisesedler vil der uden tvivl blive flere af. Og modstand. Og blodige politiske kampe. Thorning har efterhånden været igennem det meste, og hun står stadig.

At være mor gør mig stærk

Selv er hun ikke i tvivl om, at netop hendes rolle som mor har givet hende både styrke og modstandskraft.

– Livet er ikke så snorlige. Det finder man ud af, når man får børn, hvor der altid er en eller anden form for kaos. Noget man kunne have gjort bedre, siger Helle Thorning og fortsætter:

– Jeg er blevet et meget mere roligt og tålmodigt menneske af at få børn. Bedre til at erkende, at der sker nogle fejl. Og bedre til at tilgive mig selv og andre, siger statsministeren.

LÆS OGSÅ:
Ægteskabelige kriser kan udspringe af mange ting. For forfatter og tidligere tv-vært Maria Hirse var det sygdom, som gjorde ende på hendes første ægteskab. Læs hvordan på udeoghjemme.dk

LÆS OGSÅ:
Økonomi kan desværre også gøre det meget udfordrende at blive sammen i et ægteskab. Læs om parret, som var så tæt på at gå fra hinanden på udeoghjemme.dk - men fik hjælp fra et særligt hold...