Lørdag, 14. oktober 2017 - af John Lautrup

Helle Thorning-Schmidt: Jeg er fuldblods-royalist

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt i sin ny hjemby, London, hvor hun er direktør for Save the Children, der er Red Barnets moderorganisation. 
Foto: Jesper Sunesen
Helle Thorning-Schmidt, Danmarks første kvindelige statsminister, erklærer sig i ny biografi som fuldblodstilhænger af det danske kongehus.

Helle Thorning-Schmidt, 50 år, nød at være i selskab med kongefamilien i sine år som statsminister.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortæller hun i biografien "Hvad man ikke dør af", skrevet af tidligere TV-A-journalist, Nina Munch-Perrin. Bogen udkom 12. oktober. 

- Jeg er royalist, fordi jeg er dansk, og fordi vi har en kongefamilie, der fungerer. Hvis man skulle sætte sig ned og skrive det hele forfra, så er det ikke sikkert, at man ville have et kongehus, men det har vi i Danmark. Og så skal man også respektere de traditioner og ceremonier, der er omkring kongehuset, ellers bliver det hele ligegyldigt.

- Der er rigtig mange mennesker, som holder rigtig meget af vores kongehus, og jeg synes, at det er en del af vores sammenhængskraft. Noget af det, der gør os til Danmark, siger Danmarks første kvindelige statsminister i bogen, hvor hun skoser de radikale for at cykle til Amalienborg, da hun dannede regering. Det var "totalt fjollet". 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Jeg har altid gjort mig umage for at opføre mig værdigt i forhold til kongehuset. (..) Man skal ikke gøre det halvhjertet eller med ironisk distance, tilføjer Helle Thorning-Schmidt og slutter af med noget, der ligner en kærlighedserklæring til kongehuset:

- Jeg har deltaget i nogle forrygende fester og begivenheder i kongehuset, og jeg fik en rigtig god modtagelse af dronningen, hoffet og kongehuset, som jeg altid har haft et godt og sjovt samarbejde med. Det gælder dem alle, også prins Henrik, kronprinsen, kronprinsessen, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte. 

Læs stort interview med Helle Thorning-Schmidt i BILLED BLADET nr. 41, der kan købes fra torsdag den 12. oktober. 

Billed-Bladet nr. 41
Billed-Bladet nr. 41
Fotocollage: BILLED-BLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden