27. mar. 2014
Af Lisbeth Grube

Helle Thornings mand: Sådan er vores ægteskab

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock.
Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Stephen Kinnock fortæller, hvordan det er at være gift med statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Europas nye powerpar, statsminister Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, Labours nye kandidat i Aberavon-kredsen i Wales, lever et særdeles moderne familieliv. Hun lever i Danmark, han i Wales - og det kræver et helt særligt set-up, fortæller Kinnock i et interview med avisen The Evening Standard.

- Vi har altid haft travlt. I 15 år har vi levet på tværs af forskellige lande. Vores venner joker med, at grunden til, at vi har holdt sammen så længe, er, at vi ikke sidder lårene af hinanden. Det handler om at finde tid og at prioritere. Til sommer vil vi holde en dejlig familieferie sammen, som vi altid gør, siger Kinnock til avisen.

Helle har tidligere sagt, at hun ikke er statsminister for evigt, men at hun altid vil være mor – og Kinnock bekræfter, at hans hustru ser rollen som mor som den vigtigste.

- Jeg tror, hun er den eneste statsminister, der klarer alt sit vasketøj selv. Jeg ved ikke, hvordan hun gør det, siger han.

Selv om Helle og Stephens to døtre, Johanna, 17, og Camilla, 14, er vokset op i Danmark, har de også haft glæde af Kinnocks forældre.

- De er villige til at rejse på tværs af Europa, hvis vi har brug for dem. Med en frossen lasagne og akut-kager, fortæller Kinnock i interviewet.

Netop nu går Joanna i skole i England, og Helle nyder også at besøge sin mand i det walisiske.

- Helle elsker Wales, elsker accenten. Der er flere bakker end i Danmark, og i Aberavon er der en smuk strand med en god løbesti. Hun elsker England - det er som et andet hjem, siger Stephen Kinnock.

Læs mere om: