15. nov. 2022
Af Christinna Braun

Hustruen er ramt af Alzheimer: Nu er Claus Hjort Frederiksens søn også alvorligt syg

Claus Hjort Frederiksen. 
Claus Hjort Frederiksen.
Foto: Ritzau Scanpix
Den tidligere politiker Claus Hjort Frederiksen kører hver dag på plejehjemmet for at se sin Alzheimer-ramte hustru. Nu er sønnen også alvorligt syg.

For kort tid siden stoppede Claus Hjort Frederiksen, 75, som politiker. Hans hustru gennem 50 år, Christina, er meget syg af Alzheimer og bor på plejehjem, og han Claus Hjort Frederiksen vil derfor bruge sin tid på hende.

Desværre er det ikke den eneste sygdom, der har sneget sig ind på familien Frederiksen.

Sønnen Christoffer, 44, er også blevet alvorligt syg, fortæller Claus Hjort Frederiksen i et stort interview med Ekstra Bladet.

Kort før interviewet med Ekstra Bladet blev sønnen dårlig, hvorefter han blev indlagt på Hillerød Sygehus med en puls på 220.

- De har nu konstateret, at begge hans nyrer er sat ud. Det er hans eget immunsystem, der er uvis grund selv har angrebet nyrerne. Kirurgerne har forsøgt at redde noget af nyrernes funktion. Det er ikke lykkedes, så nu er han i dialyse og skal vente på en nyretransplantation… og min kones tilstand bliver hurtigt forværret, fortæller Claus Hjort Frederiksen til Ekstra Bladet.

- Nu ved jeg da, at det er rigtigt nok, at en ulykke kommer sjældent alene.

Claus Hjort Frederiksen og hustruen, den svenskfødte Christina Hall Frederiksen, blev gift i 1972. De har sammen sønnerne Andreas og Christoffer.

Læs mere om: