Jakob Ellemann-Jensen sygemeldt: Skal opereres

Jakob Ellemann-Jensen

Jakob Ellemann-Jensen

Foto: Hanne Juul
Jakob Ellemann-Jensen holder en pause fra politik frem til tidligst den 3. oktober. Han skal opereres for to diskusprolapser i nakken.

Jakob Ellemann-Jensen, 46 år, må tage en pause fra sine pligter som Venstres formand og oppositionsleder i Folketinget. Han skal i morgen, onsdag den 16. september, opereres for to diskusprolapser i nakken. 

- Det er en standardoperation, men alligevel en smule omfattende, skriver han på sin Facebook-profil og fortsætter: 

Skal holde sig i ro til 3. oktober

- Derfor bliver jeg nødt til at holde mig i ro i hvert fald frem til Venstres Landsmøde den 3. oktober. Det er voldsomt irriterende, da den nye politiske sæson lige er gået i gang, men jeg har i nogen tid døjet med stærke smerter på grund af prolapserne, og det går ikke i længden. 

- (..) Som nogle måske kan huske, gik min far (Uffe Ellemann-Jensen, red.) rundt med halskrave, dengang Berlinmuren lige var faldet, og han var udenrigsminister. Han var da omtrent på samme alder, som jeg er nu, og han var blevet opereret for to diskusprolapser i nakken. Den slags kan desværre gå i arv, hvilket åbenbart er sket for mig. 

- Jeg har gennem de seneste uger været til en række undersøgelser på forskellige hospitaler - både offentlige og private. Konklusionen er, at en operation sandsynligvis vil hjælpe, men at det ikke er helt sikkert. Efter grundige overvejelser har jeg sammen med lægerne besluttet at blive opereret. Det sker på privathospitalet Hamlet, og jeg betaler derfor selv for den. 

- Vi har på mange måder et godt sundhedsvæsen i Danmark, men hele oplevelsen er for mig et tydeligt eksempel på, hvor vigtigt det er at have en behandlingsgaranti, så man ikke skal gå og vente på en operation. Den er som bekendt sat ud af kraft i øjeblikket på grund af corona, og vi bør hurtigst muligt få den genindført. For det er ikke alle, der selv kan betale for at tage på et privathospital. 

- Jeg er helt ærligt en smule nervøs for at komme på operationsbordet i morgen, men er dog tryg ved, at vi har superdygtige læger i Danmark, og at det trods alt er en rutineoperation.

- I mellemtiden holder jeg en lille Facebook-pause og giver lyd fra mig igen om nogle uger, når jeg for alvor er på benene igen. 

 

Skriver altså Jakob Ellemann-Jensen, som også kan fortælle, at Venstres næstformand, Inger Støjberg, overtager hans pligter i hans fravær. 

Han har givet BILLED-BLADET tilladelse til at citere fra Facebook-opslaget.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden