11. sep. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Johanne Schmidt Nielsen og Kristian Jensen bød på gode nyheder

Johanne Schmidt-Nielsen og Kristian Jensen
Johanne Schmidt-Nielsen og Kristian Jensen
Foto: AOP
På Nørrebro i København var to af Danmarks politiske stjerneprofiler i sving fra morgenstunden. Udenrigsminister Kristian Jensen og hans politikerkollega Johanne Schmidt Nielsen bød på Verdens bedste nyheder og frugtjuice til Købehavns morgenfriske cyklister.

I et par år har udenrigsminister Kristian Jensen fra blå blok og hans politikerkollega Johanne Schmidt Nielsen fra rød blok på trods af politiske uenigheder samarbejdet for at udbrede den gode nyhed, at det med en fælles kurs er muligt at skabe en bæredygtig fremtid for os alle her på Jorden.

FN er afsender af de såkaldt 17 verdensmål, der blandt andet skal stoppe fattigdom og sult på verdensplan og give alle en mulighed for en ordentlig uddannelse.

Ikke så skidt endda

Kristian Jensen og Johanne Schmidt har i flere år samarbejdet med uddelingen af en avis med overskriften Verdens Bedste Nyheder. Den særlige avis udbreder budskabet om, at det ikke kun står skidt til her på kloden. Der sker faktisk fremskridt flere steder.

Heldigvis er man allerede nået et stykke på vejen mod en bedre verden. Blandt andet har milliarder af mennesker fået rent drikkevand. Fremgangen skyldes delvist, at FN har skabt politiks handling.

Johanne på hjemmebane

Det var blandt andet denne gode nyhed, som udenrigsministeren og Johanne Schmidt Nielsen bragte videre til de mange københavnske cyklister, som de gav en avis og en frugtjuice på Dronning Louisen Bro på Nørrebro i København.

Netop Nørrebro er Enhedslistens Johanne Schmidt Nilesen hjemmebane, så hun var ret populær. Cyklisterne var dog også søde ved Venstre-ministeren Kristian Jensen.

God stemning på cykelstien

Johanne og Kristian nød at samarbejde, og det var tydeligt, at de havde stor erfaring med at stoppe travle cyklister. Med smil og stor situationsfornemmelse spredte de to politikerprofiler god stemning på cykelstien.

– Det er efterhånden et mangeårigt uddelingssamarbejde, og det fungerer godt. I dag er vi på Dronning Louises Bro, så der er flest, som vil have aviser af mig, sagde Johanne med et stort smil.

Læs artiklen: Kronprinsesse Mary spillede bold med udenrigsminister Kristian Jensen

Træt af sortsyn

– Det er jo super at komme ud og være her, og det er flere år i træk, at vi har været ude sammen. Jeg var første gang ude på den her måde i 2010, og Johanne kom så med et eller to år senere, sagde Kristian Jensen.

– Det handler simpelthen om at gøre alt for at nedbryde magtesløsheden, kom det fra Johanne Schmidt Nielsen, og udenrigsministeren supplerede.

– Jeg er så træt af alt det sortsyn, der er i verden, og træt af fortællinger om, at vi ikke kan gøre en forskel, og at verden bliver ringere og ringere. Sandheden er, at hvis man giver mennesker muligheden for at gøre en forskel selv, så er der et stort potentiale verden over.

Læs mere om: