18. dec. 2017
Af John Lautrup

Julesjov på Borgen

Red Barnet
Disse julesweatre sidder på fra venstre Christine Antorini, Magnus Heunicke og Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm.
Foto: Louise Dyring Mbae
"Happy Julesweater Dag" er en ny årlig Red Barnet-tradition. Startskuddet lød i fredags på Christiansborg, hvor 25 sweaterklædte politikere deltog.

Red Barnet sørgede fredag for, at politikere på Christiansborg var et noget mere farverigt skue end normalt.

Stribevis af folkevalgte iklædte sig en julesweater for at markere Red Barnets nye tiltag "Happy Julesweater Dag", som organisationen håber bliver en årlig tradition.

Ny juletradition

Flere end 25 folketingspolitikere på tværs af partier trak i strikkede julesweatre med snemænd, bjælder og rensdyr, da Red Barnet for første gang holdt "Happy Julesweater Dag" fredag den 15. december. Sweatrene købte de af Red Barnet.

- Fra nu af afholder vi "Happy Julesweater Dag" hvert år den tredje fredag i december, og hvor er det fantastisk, at alle partier på tværs af politiske værdier og holdninger vil samles med os om verdens bedste sag – at redde børn, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet.

- Ved at købe og iføre sig en julesweater bakker folketingspolitikerne op om Red Barnets arbejde for børn i Danmark og i resten af verden.

Til gav for verdenens børn

Ideen stammer fra Red Barnets afdeling i Storbritannien, hvor man i årevis har haft tradition for at klæde sig i fjollet julestrik og donere til verdens børn. Den tradition henter vi nu til Danmark, fortæller Red Barnets generalsekretær.

- Men det er ikke kun de folkevalgte, der kan feste med. Ambitionen er, at dette bliver en dag, hvor alle i hele Danmark trækker i en festlig julesweater og giver et bidrag til "Happy Julesweater Dag"-indsamlingen. Her kan man også være med i lodtrækningen om at vinde en af dette års sweatre.

Alle kan være med

- Vi vil gerne gøre det til en traditionsrig, tilbagevendende og festlig dag, hvor man laver lidt sjov med familie, venner og kollegaer og støtter den gode børnesag op til hjerternes fest, siger Jonas Keiding Lindholm og opfordrer alle til at bakke op og dele billeder af sig selv i de allerfineste julesweatre på sociale medier under #HappyJulesweaterDag.

Man kan støtte indsamlingen til sårbare børn på Red Barnets hjemmeside.

Læs mere om: