8. mar. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Kendt tv-personlighed ønsker at stille op for Lars Løkkes nye parti

Lars Løkke Rasmussen. 
Lars Løkke Rasmussen.
Foto: Kaspar Wenstrup
"Luksusfældens" økonomiske ekspert, Jan Swyrtz, vil være spidskandidat for Lars Løkke Rasmussens nye parti.

Det er godt et år siden, at Lars Løkke Rasmussen meldte sig ud af Venstre, og siden har han koncentreret sig om sit nyt politiske projekt, Moderaterne.

Partiet har indsamlet nok vælgererklæringer og skal til sommer holde sit første årsmøde. Det finder sted på Grundlovsdag den 5. juni.

Luksusfælden-ekspert vil ind i politik

Foruden den tidligere statsminister har partiet naturligvis også brug for andre kandidater. Og her stiller et kendt ansigt sig til rådighed.

Der er tale om den 57-årige økonomiske ekspert fra "Luksusfælden", Jan Swyrtz, der melder sig klar til at stille op som spidskandidat for Moderaterne.

Over for Se og Hør bekræfter tv-personligheden, at han ønsker at træde ind i politik for Moderaterne i Østjylland, hvor han især ønsker at beskæftige sig med socialpolitik.

Det er dog stadig uvist, hvorvidt kandidaturet bliver en realitet.

Beslutning endnu ikke taget

Til B.T. fortæller kommunikationschef og medstifter hos Moderaterne, Jeppe Søe, at Jan Swyrtz er blandt potentielle kandidater, men at der endnu ikke er taget en endelig beslutning:

- Jeg kan bekræfte, at han har taget kontakt til os, men vi har slet ikke taget stilling til, hvem der kommer til at stille op for os. Han står på en liste af potentielle navne, men den står der flere end 100 personer på.

Kandidaterne bliver først offentliggjort 5. maj.

Jan Swyrtz er gift med Helle og har to voksne børn.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-15852.jpg
Jan Swyrtz og hustruen Helle
Foto: Flemming Jeppesen

Læs mere om: