Kræftramt Lone Dybkjær: Poul, jeg har det jo dårligt

Lone Dybkjær

Lone Dybkjær

Foto: AOP
Lone Dybkjær har sammen med sin læge sat sig selv på tre måneders pillestop, som hun som brystkræftramt kvinde får. Bivirkningerne var for voldsomme.

I 2011 fik Lone Dybkjær konstateret brystkræft. Hun fik fjernet sit ene bryst, og ligesom mange andre brystkræftramte kvinder blev hun også efterbehandlet med antihormonelle piller, der kan have forskellige bivirkninger. Bivirkningerne har fået Lone Dybkjær – efter samråd med sin læge – til at stoppe med pillerne i tre måneder.

- For mig har bivirkningerne været depression og søvnbesvær, siger Lone Dybkjær til SØNDAG.

Søvnproblemerne har ikke været det værste. For hun har aldrig været en god »sover«, som hun formulerer det.

Kemien pillede ved hendes hjerne

Det er tungsindet, hun blev ramt så voldsomt af, der har fået hende til at reagere. Eller rettere: Det var hendes mand, Poul Nyrup, der en dag fik hende til at reagere, da han stillede spørgsmålet: »Tror du ikke, det er noget kemisk?«.

Altså, mon ikke det var den antihormonelle behandling, hun var i gang med, der pillede ved kemien i hendes hjerne?

Først afviste hun. Enhver idiot måtte kunne forstå, at hun var ulykkelig og knuget af sorg. Kort tid forinden mistede Lone Dybkjær sin datter, der var syg af sklerose. ”Poul, jeg har det jo dårligt,” var Lone Dybkjærs reaktion.

Det skal handle om livskvalitet

Men efterhånden som det sorte, der lagde sig ned over Lone som en dyne og fik hende til at græde og græde og græde, blev så massivt og omsiggribende, og hun måtte give sin mand ret. Og i dag siger hun det ligeud:

- Ja, jeg har haft en total nedtur, siger Lone Dybkjær.

Måske er den tilstand blevet forstærket af den kemi, der er i de antihormonelle piller, hun tager. Hun har haft pillestop en gang før. Og har skiftet piller.

Og nu prøver hun så uden pillerne. I et stykke tid i hvert fald.

- Som jeg har sagt til min læge: Det her handler også om livskvalitet. Og nu tager jeg altså det her valg, siger hun.

Læs også:

Fitness-dronningen Charlotte Bircow fik i 2011 konstateret brystkræft. På søndag.dk fortæller hun, hvordan diagnosen har givet hendes miss-perfect-image en velkommen ridse i lakken.
Skuespiller Anne Marie Helger udviklede alvorlig anoreksi efter sin skilsmisse. ”Jeg var i gang med et selvmord,” fortæller hun på søndag.dk

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden